Ambasada Marii Britanii: Prinţul Charles va petrece cea mai mare parte a vizitei în Transilvania

Prinţul de Wales va petrece cea mai mare parte a vizitei pe care o face în România în Transilvania, în cadru privat, precizează Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, care informează că acesta va inaugura la Viscri centrul de pregătire meşteşugărească ­ 'The Prince of Wales's Training Centre'.

2213 afișări
Imaginea articolului Ambasada Marii Britanii: Prinţul Charles va petrece cea mai mare parte a vizitei în Transilvania

Amabasada Marii Britanii: Prinţul Charles va petrece cea mai mare parte a vizitei în Transilvania (Imagine AFP / Mediafax Foto)

''Prinţul de Wales va petrece cea mai mare parte a vizitei în Transilvania, în cadru privat. Alteţa Sa Regală va vizita Viscri pentru inaugurarea centrului de pregătire meşteşugărească ­ 'The Prince of Wales's Training Centre' ­cu ocazia primei aniversări a fundaţiei sale'', se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti.

Lansată pe data de 2 iunie 2015, fundaţia este o organizaţie caritabilă ce sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România.

Principalul obiectiv al organizaţiei este dezvoltarea aptitudinilor profesionale în comunităţile rurale pentru a ajuta localnicii să îşi găsească mai uşor un loc de muncă. Noul centru de formare este amplasat în Viscri, judeţul Braşov, unde un vechi hambar a fost transformat, iar vechea casă a fost extinsă pentru a găzdui ucenici din întreaga ţară.

În acest an, Fundaţia va oferi 12 cursuri, de care vor beneficia în jur de 150 de persoane din mediul rural, predominant din Transilvania şi Moldova.

În timpul vizitei în Viscri de anul trecut, Prinţul de Wales şi­-a exprimat speranţa că Fundaţia va folosi hambarul în special în scopuri educaţionale şi de formare profesională şi va contribui la creşterea oportunităţilor de angajare.

"Noul centru este un vis devenit realitate pentru Alteţa Sa Regală, care a vizitat România timp de aproape douăzeci de ani şi doreşte să lase o moştenire în ţara noastră. Vom fi capabili să punem în practică, prin programe educaţionale, viziunea ASR privind sustenabilitatea, agricultura şi conservarea patrimoniului", a declarat directorul executiv al Fundaţiei, Aura Woodward.

Centrul de formare găzduieşte în prezent primul curs de ţesături tradiţionale, pentru ucenici din Bucovina, Maramureş, Bucureşti şi Transilvania.

Prinţul de Wales va sosi la Bucureşti în această după­-amiază, urmând a se întâlni, la ora 15.40, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, iar la ora 16,20, cu premierul Dacian Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici