Ambasadori în România. Saranga: E a doua mea casă. Noble: Sunt o parte din podul care ne uneşte

Nu are origini româneşti, dar România este a doua lui casă, spune ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga. Un mesaj a publicat şi ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble.

331 afișări
Imaginea articolului Ambasadori în România. Saranga: E a doua mea casă. Noble: Sunt o parte din podul care ne uneşte

Ambasadori în România. Saranga: E a doua mea casă. Noble: Sunt o parte din podul care ne uneşte

„Dragi români, la mulţi ani! De Ziua Naţională vă urez multă sănătate şi prosperitate. Vă doresc să aveţi un viitor luminos, care să reflecte spiritul vostru generos. Astăzi România e un stat democratic, puternic şi unit, un partener de încredere atât petru Statul Israel, cât şi la nivel internaţional. Suntem onoraţi de relaţia extraordinară de prietenie dintre ţările noastre şi de ADN-ul nostru comun”, spune David Saranga într-un mesaj postat pe Facebook cu prilejul Zilei Naţionale a României.

El precizează că în ultimii trei ani a vizitat sate şi oraşe din ţara noastră „pline de farmec şi de istorie, cu tradiţii păstrate de generaţii”.

„De fiecare dată am fost impresionat de frumuseţea locurilor, dar mai ales de căldura oamenilor. Cu toate că nu am origini româneşti, prin legăturile pe care le-am creat cu voi, sunt bucuros să spun că România este a doua mea casă, o ţară minunată, cu un popor primitor şi mândru”, încheie Saranga.

Un mesaj a publicat şi ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble.

„La mulţi ani, România! Vă salut cu acest prilej a aniversării a 103 ani după unificarea României din 1918. Pentru noi, ca ambasador britanic la Bucureşti, am un prilej important şi o onoare să fiu o parte din podul care uneşte ţările noastre. Dar mai avem un milion de cetăţeni români în Marea Britanie, care reprezintă parteneriatul nostru strategic. Este o poziţie pentru mine cu multe provocări şi multe preocupări. La Glasgow am făcut u mare summit care avea ca scop combaterea schimbărilor climatice. Asta va fi, vă jur, un aspect foarte important al cooperării dintre ţările noastre în anul viitor”, spune Noble.

Ambasada Statelor Unite ale Americii a publicat o declaraţie a secretarului de stat Antony J. Blinken.

„În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, aniversarea Marii Uniri. Între România şi Statele Unite există un parteneriat durabil, construit pe valori împărtăşite, interese comune şi legături inter-personale solide. Ne mândrim să fim alături de România, în calitate de aliaţi NATO, să colaborăm pentru a depăşi ameninţările şi provocările prezentului şi viitorului, în regiunea Mării Negre şi nu numai. Mulţumim României pentru angajamentul său de neclintit pentru apărarea păcii şi a libertăţii în lume, inclusiv în Afganistan. Aşteptăm cu nerăbdare să valorificăm vizita la Bucureşti a Secretarului Apărării Austin, din luna octombrie, vizita Ministrului Afacerilor Externe Aurescu la Washington, D.C, din luna noiembrie, şi succesul recentei sesiuni a Dialogului Strategic. Anunţul Preşedintelui Iohannis de la conferinţa COP26, conform căruia România se va număra printre primele ţări care va găzdui un reactor modular de mici dimensiuni, construit pe baza tehnologiei americane, este încă un exemplu grăitor de promisiune şi potenţial pentru o colaborare bilaterală şi mai strânsă. Urez poporului român „La mulţi ani” de Ziua Naţională, pace şi prosperitate în anul ce urmează”, afirmă Blinken

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici