Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, avertisment pentru UE: „Să nu trimită reprezentant la investirea noului preşedinte iranian”

  • Israelul reacţionează la decizia UE de a trimite un reprezentant de rang înalt la ceremonia de învestire a noului preşedinte al Iranului
  • David Saranga: „Violenţa unui regim totalitar nu ar trebui încurajată”
  • David Saranga: „Iranul a atacat recent o navă civilă care a dus la moartea a doi civili, unul dintre ei cetăţean al unei ţări membre UE”
359 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, avertisment pentru UE: „Să nu trimită reprezentant la investirea noului preşedinte iranian”
Israelul reacţionează la decizia UE de a trimite un reprezentant de rang înalt la ceremonia de învestire a noului preşedinte al Iranului.
 
„Tocmai citeam o stire despre ceremonia de investire a noului preşedinte iranian de joi şi trebuie să recunosc că m-a suprinns decizia Uniunii Europene de a trimite un reprezentant de rang înalt la acest eveniment. Consider această hotărâre cel puţin bizară din două motive. În primul rând acest om, Ebrahim Raisi, are un trecut ruşinos când vine vorba de drepturile omului. El este responsabil pentru moartea a mii de iranieni, tineri şi adulţi, pentru tratamente inumane şi pentru torturi.
 
În al doilea rând, Iranul a atacat recent o navă civilă. În acest act terorist au murit doi civili, unul dintre ei cetăţean al unei ţări membre UE. Uniunea Europeană ar trebui să reconsidere decizia de a fi reprezentă la această ceremonie. Violenţa unui regim totalitar nu ar trebui încurajată”, a declarat David Saranga, ambasadorul Israelului în România, într-un mesaj video postat pe facebook.
 
Declaraţia Ambasadorului vine între atacul cu dronă care a avut loc în Marea Omanului, în care şi-a pierdut viaţa şi un român, si ceremonia în urma căruia Ebrahim Raisi va deveni, oficial, noul preşedintele Iranului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici