Ambasadorul SUA a avut o primă întâlnire cu Dacian Cioloş. Klemm i-a transmis premierului că va colabora cu guvernul pentru a consolida parteneriatul strategic

Ambasadorul SUA la Bucureşti, s-a întâlnit vineri, la Palatul Victoria, cu premierul României, aceasta fiind prima discuţie dintre cei doi după instalarea noului guvern. Hans Klemm i-a transmis lui Dacian Cioloş că Ambasada va colabora cu guvernul său pentru a consolida parteneriatul strategic SUA-România, inclusiv la nivel economic, în paralel cu consolidarea statului de drept şi lupta anticorupţie.

1322 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA a avut o primă întâlnire cu Dacian Cioloş. Klemm i-a transmis premierului că va colabora cu guvernul pentru a consolida parteneriatul strategic

Ambasadorul SUA a avut o primă întâlnire cu premierul Dacian Cioloş (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

UPDATE 14:15 - Ambasadorul american Hans Klemm i-a transmis premierului Dacian Cioloş că va colabora cu guvernul pentru a consolida parteneriatul strategic

"Ambasadorul Hans Klemm l-a informat pe prim-ministru că Ambasada va colabora cu el şi cu guvernul său pentru a consolida şi amplifica parteneriatul strategic SUA-România, inclusiv pentru a spori componenta economică şi comercială a acestuia, în paralel cu continuarea excelentei cooperări în domeniul securităţii, cu consolidarea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei", a precizat Ambasada SUA, la solicitarea MEDIAFAX.

În timpul discuţiilor, diplomatul american a explicat că priorităţile Ambasadei sunt promovarea securităţii, statului de drept şi prosperităţii celor două ţări şi a remarcat că există multe domenii de interes comun în programul Guvernului României.

Hans Klemm l-a felicitat pe Dacian Cioloş pentru numire şi pentru formarea guvernului şi a dat asigurări că SUA rămâne un aliat, partener strategic şi prieten apropiat al României. De asemenea, Klemm l-a asigurat pe Cioloş de sprijinul său persoanal.

"Ambasadorul l-a felicitat pe prim-ministru pentru numire şi formarea noului guvern, şi-a oferit sprijinul şi a subliniat că Statele Unite ale Americii vor rămâne un aliat, partener strategic şi prieten apropiat al României", potrivit sursei citate. 

Hans Klemm a venit la sediul Guvernului în jurul orei 10.00 şi a stat aproximativ o oră. Este pentru prima dată când ambasadorul SUA poartă discuţii cu premierul Dacian Cioloş, după votul de încredere acordat de Parlament noului Cabinet.

Ambasadorul american Hans Klemm declara joi că nu a avut ocazia să se întâlnească cu noul premier, Dacian Cioloş, dar că s-a simţit inspirat când a citit programul de guvernare pentru că menţiona consolidarea parteneriatului strategic cu SUA.

"Nu am avut ocazia să mă întâlnesc cu noul prim-ministru, însă atunci când o voi face, îl voi asigura că în această perioadă de tranziţie politică în România, SUA vor rămâne un foarte puternic aliat, partener şi prieten", a spus Klemm joi, într-un webchat pe Facebook.

"SUA au trei priorităţi care sunt legate: promovarea securităţii, democraţiei şi prosperităţii. În această privinţă, m-am simţit inspirat când am citit Programul în 10 puncte al noului guvern, întrucât şi el menţiona consolidarea parteneriatului strategic cu SUA şi contribuţia României la NATO", a mai declarat ambasadorul SUA la Bucureşti.

Hans Klemm a arătat că este important angajamentul noului guvern de a lupta împotriva corupţiei pentru a atrage investiţii americane suplimentare, adăugând că pentru companiile americane sunt importante transparenţa, previzibilitatea şi responsabilitatea.

"Ca ambasador pot încuraja companiile americane să ia în considerare oportunităţile existente în România, însă acestea vor lua deciziile privind investiţiile pe baza atractivităţii mediului de afaceri din România. De aceea sunt atât de importante transparenţa, previzibilitatea şi responsabilitatea", a spus Klemm.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici