Angel Tîlvăr, discuţii cu cei care vor să fie soldaţi: Armata are nevoie de entuziasm şi energie

Ministrul apărării, Angel Tîlvăr, a vizitat vineri, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara, unde s-a întâlnit şi cu câţiva candidaţi înscrişi pentru recrutare pentru funcţii vacante de soldaţi profesionişti în cadrul Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”.

416 afișări
Imaginea articolului Angel Tîlvăr, discuţii cu cei care vor să fie soldaţi: Armata are nevoie de entuziasm şi energie

Angel Tîlvăr a fost în garnizoana Timişoara, însoţit de locţiitorul şefului Statului Major al Apărării. La activitate a fost prezent şi şeful Direcţiei Medicale, general-maior Dragoş Popescu, precum şi şefi ai unor structuri centrale din MApN.

Pe timpul vizitării spaţiilor Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”, ministrul Tîlvăr s-a întâlnit cu o parte dintre candidaţii înscrişi pe plan local, în vederea recrutării pentru funcţiile vacante de soldaţi profesionişti în cadrul Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”, programaţi pentru efectuarea vizitei medicale.

Ministrul le-a mulţumit tinerilor candidaţi pentru opţiunea de a urma o carieră în Armata României şi le-a urat succes.

„Armata României are nevoie de entuziasmul şi energia dumneavoastră, a tinerilor care bat la porţile instituţiei. Mă bucur că strategia noastră de a fi din ce în ce mai prezenţi în spaţiul public pentru a face cunoscută oferta educaţională şi oportunităţile de carieră oferite de Ministerul Apărării Naţionale începe să dea roade. Vă felicit pentru opţiunea de a vă înscrie în procesul de selecţie, vă urez mult succes şi vă aştept în rândul corpului soldaţilor şi gradaţilor profesionişti ai armatei noastre!”, le-a spus ministrul Tîlvăr candidaţilor prezenţi.

Comandantul spitalului, colonel medic dr. Mihaela Nicolin a prezentat stadiul realizării obiectivelor de reabilitare a infrastructurii şi de dotare cu aparatură medicală modernă şi performantă, precum şi măsurile de optimizare a procesului de expertiză medico-militară şi asistenţă de specialitate pentru pacienţii militari şi civili.

Ministrul Angel Tîlvăr a vizitat şi Stadionul CFR din localitate, unde a inspectat stadiul lucrărilor de demontare a unităţii medicale modulare instalată de spitalul militar timişorean în vara anului 2020, pentru suplimentarea capacităţilor de tratare a pacienţilor COVID-19.

Conducerea Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” a prezentat măsurile luate pentru demontarea elementelor modulare, astfel încât amplasamentul să fie eliberat în cel mai scurt timp, pentru ca stadionul să fie redat circuitului sportiv.

În perioada 2020-2022, unitatea mobilă a Spitalului Militar din Timişoara a acordat asistenţă medicală pentru peste 1.400 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care aproape 200 trataţi în regim ATI, unitatea medicală dispunând de 10 paturi de terapie intensivă şi alte 54 conectate la oxigen medicinal cu flux înalt. De asemenea, unitatea medicală modulară a asigurat investigarea şi evaluarea pentru alţi aproape 700 de pacienţi în cadrul Centrului de Evaluare COVID-19 care a funcţionat în aceeaşi locaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici