Antonescu: Am pierdut clar bătălia cu Băsescu, resimt o frustrare politică

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, la Antena 3, că el şi Mircea Geoană au pierdut clar bătălia cu Traian Băsescu, menţionând că resimte "o enormă frustrare" politică şi că nu este de acord cu cei care îi atribuie vina exclusiv liderului PSD.

21 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am pierdut clar bătălia cu Băsescu, resimt o frustrare politică

Antonescu: Am pierdut clar bătălia cu Băsescu, resimt o frustrare politică (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat dacă simte, ca parte din alianţa cu PSD, că a fost înfrânt de Traian Băsescu, dar şi unde şi când el şi Geoană au pierdut bătălia cu Băsescu şi PDL, Antonescu a replicat: "De pierdut am pierdut bătălia, asta e foarte clar".

"Eu, personal, resimt o enormă frustrare, nu la nivel individual, ci la nivel politic, datorită consecinţelor. În loc să avem şi am fost atât de aproape un moment nu extraordinar, n-ar fi urmat vremuri minunate, dar era un moment de deschidere, de normalizare cu proiectul pe care îl aveam, iată acum intrăm din nou în tunelurile pe care le sapă domnul Băsescu şi cu ai săi. E în regulă, ştiam cu cine luptăm. Sunt convins că ştia şi Mircea Geoană", a spus liderul PNL.

El şi-a exprimat surprinderea faţă de modul în care PSD a tratat turul II al alegerilor.

"Eu nu m-am aşteptat ca PSD să trateze uşor, să creadă că are de-a face cu vreun artist de talk-show, Traian Băsescu, care poate fi în formă sau nu. Băsescu, de această dată, nu a mai fost candidatul câştigător, ci candidatul făcut câştigător de o maşinărie mult prea puternică pentru adversarii ei, adică noi şi vai PSD-ul", a afirmat preşedintele PNL.

În plus, liberalul a precizat că nu este de acord cu cei care îi atribuie vina exclusiv lui Mircea Geoană, spunând că este neşansa tuturor.

"Nu sunt deloc de acord cu cei care îi înghesuie totul acum canddiatului care a pierdut în spinare, pentru că o fi avut şi domnul Geoană partea sa de vină, dar, în orice caz, nu putem spune că un singur om a ratat înlăturarea lui Traian Băsescu. Este neşansa noastră, a tuturor. Greşelile sunt din partea multora. Până şi eu am avut greşeli, puteam obţine mai multe puncte în această campanie", a spus el.

Antonescu a adăugat că "Traian Băsescu a părut şi a fost vulnerabil şi la Cluj şi prima dată la Bucureşti, pentru că atunci când are în faţă oameni pe care nu îi are la mână, cărora nu le poate în spate tot felul de mituri negative, nu mai avea ce spune românilor".

"Băsescu a reuşit să profite de o breşă incredibilă oferită de povestea Geoană-Vântu, vizita nocturnă, a teatralizat-o, nu excepţional, dar simplu şi eficace şi probabilcă ceva aici s-a rupt şi după aceea restul a avut cine să facă treaba. Nu mi se pare fair şi sigur că mai departe drumurile noastre e normal ca după alegeri să se despartă. Domnul Geoană conduce un partid de stânga, eu unul de dreapta. Acţiunea pentru care am fost pentru două săptămâni împreună a eşuat, din păcate. Nu regret că am făcut această alianţă", a menţionat Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici