Antonescu ar candida la Preşedinţie în 2009

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu declară, într-un interviu publicat luni de "Evenimentul Zilei", că, dacă nu se va găsi cineva mai bun decât el să candideze la Preşedinţie din partea PNL, atunci el nu se va da în lături de a intra în această competiţie.

2 afișări
Imaginea articolului Antonescu ar candida la Preşedinţie în 2009

Antonescu ar candida la Preşedinţie în 2009

Referindu-se la faptul că este văzut ca o alternativă la Călin Popescu-Tăriceanu, Antonescu susţine că această teză s-a născut în media. "Sigur că avem fiecare dintre noi idei despre cum ar trebui condus partidul. Dar nu mi-am pus niciodată problema să fiu succesorul lui sau alternativa la Călin Popescu-Tăriceanu", adaugă el.

Vicepreşedintele liberal spune că problema pe care şi-o pune este ca acest partid, cu Călin Popescu-Tăriceanu în frunte şi restul alături de el, să meargă în direcţia şi cu mijloacele care i se par potrivite.

Întrebat dacă îl bate gândul să candideze la preşedinţia partidului, Antonescu răspunde: "Mă interesează, în primul rând, ca PNL să restabilească raportul cu acel electorat pe care l-a generat, care l-a susţinut şi pe care partidul l-a exprimat. Este garanţia vieţii şi succesului partidului. Va trebui să devin eu preşedintele partidului pentru asta? E o chestiune secundară la care deocamdată nu pot răspunde. Dacă voi socoti că e nevoie, voi face acest lucru".

Întrebat cine îl bate pe Traian Băsescu în 2009, de la PNL, vicepreşedintele liberal declară că nu ştie, dar "dacă PNL nu se întreabă «cine-l bate în 2009» are o problemă".

Crin Antonescu mai spune că el este unul dintre cei care intră în competiţia privind desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie.

"Dacă nu se va găsi cineva mai bun decât mine, atunci nu mă voi da în lături. Nu am avut nicio discuţie, nici măcar o preocupare în legătură cu acest subiect. Dar dacă PNL nu are capacitatea să-i opună lui Traian Băsescu un om, nu idei, un singur om, atunci războiul este pierdut, indiferent cât de mult va involua acesta până în 2009. Cred că e una dintre urgenţele PNL", adaugă el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici