Antonescu: Avem majorităţi PSD-PNL în foarte multe locuri, dar asta nu înseamnă că mai există USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că există majorităţi PSD-PNL în foarte multe locuri, dar că acest lucru nu înseamnă că mai există USL, el adăugând că şansele refacerii Uniunii sunt nule.

272 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Avem majorităţi PSD-PNL în foarte multe locuri, dar asta nu înseamnă că mai există USL

Crin Antonescu (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a fost întrebat ce şanse mai dă refacerii USL în condiţiile în care în multe judeţe, printre care şi Bistriţa-Năsăud, înţelegerile locale între PSD şi PNL funcţionează în continuare la acest nivel, iar unii membri PNL nu se implică în campania electorală tocmai din cauza acestor înţelegeri.

"V-am arătat ce şanse dau refacerii USL, zero", a spus Crin Antonescu făcând semnul unei mulţimi vide.

"În plan local, avem rezultatul unor alegeri, avem majorităţi formate în urma acestor alegeri şi a căror menţinere acolo unde ea se petrece nu e decât normală în logica administraţiei locale, în logica rezultatelor politice din administraţia locală. Nu mai există USL, avem majorităţi PSD-PNL, sigur că da, în foarte multe locuri, dar asta nu înseamnă că mai există USL", a spus Crin Antonescu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, s-a arătat "contrariat" că întrebarea este adresată doar liberalilor, nu şi PSD.

"Sunt contrariat puţin fiindcă nu am văzut nicio conferinţă a PSD în care să se pună această întrebare. Ni se pune doar nouă. E firesc să creezi majorităţi care să-ţi permită să pui în aplicare proiectele pe care le-ai promis în campania electorală. Sunt judeţe în care majoritatea se poate face doar între PSD şi PNL, adică PSD nu ar putea face o majoritate decât foarte complicat în afara PNL, iar PNL nu ar face o majoritate decât în situaţii foarte complicate cu celelalte partide şi e riscant. Şi nici unii, nici alţii nu îşi doresc decât linişte în consiliile locale ca să pună în aplicare proiectele. Acesta este singurul motiv", a spus Petrache.

Întrebat care este punctul său de vedere în legătură cu prefecţii numiţi în funcţie de PNL şi care au rămas pe poziţii şi după ieşirea PNL de la guvernare, cum este cazul lui Ioan Ţintean, din Bistriţa-Năsăud, Crin Antonescua răspuns: "Foarte bine că e aşa. Prefecţii sunt înalţi funcţionari publici care, pe timpul exercitării mandatului, nu au apartenenţă politică. Când noi ne-am retras de la guvernare, ne-am retras de pe funcţiile politice. Un prefect care este apolitic în exerciţiul mandatului său, dacă nu există un motiv pentru a fi schimbat, nu are de ce să nu rămână acolo. Faptul că un prefect fost liberal a rămas în funcţie nu înseamnă că PNL participă la guvernare. În ce priveşte directorii de deconcentrate, au fost o grămadă de directori de la PDL care au rămas în funcţii şi în 2012, 2013 şi sunt şi acum. E normal să fie aşa, fiindcă oamenii aceia au dat concursuri pe nişte posturi, nu sunt în posturi politice şi am vorbit foarte clar despre acest principiu. Chiar nu e un semn de înţelegere. Vi se pare că avem vreo înţelegere cu PSD? Cred că nu".

Crin Antonescu a vorbit, joi, şi la Oradea despre acest subiect, unde a fost în ce măsură sunt adevărate "prezicerile" liderului PSD, Victor Ponta, că după alegerile europarlamentare USL s-ar putea reface, el răspunzând că "este mai probabil să învie Guevara, deşi nu învie nici Guevara".

Referitor la faptul că alianţele pe plan local, inclusiv în Bihor, încă funcţionează, preşedintele PNL a spus că acest lucru nu are nicio legătură cu ruperea Guvernului USL.

"Faptul că suntem în opoziţie faţă de PSD, că sunt în această relaţie cu Traian Băsescu şi politica lui, nu are nicio legătură cu faptul că o majoritate funcţionează", a mai declarat Antonescu la Oradea.

Sâmbătă, la Târgu Jiu, liderul PSD, Victor Ponta, a susţinut că "sunt toate şansele din lume să fie refăcută USL", el făcând aceste declaraţii întrebat despre afirmaţiile lui Crin Antonescu potrivit cărora "cei care nu sunt azi cu PSD" trebuie să facă tot ce se poate ca PSD să nu pună mâna şi pe Preşedinţie".

Întrebat, sâmbătă, la Târgu Jiu, dacă crede că mai sunt şanse pentru refacerea USL, în condiţiile în care Crin Antonescu a spus că "cei care nu sunt azi cu PSD trebuie să facă tot ce se poate ca acest partid să nu pună mâna şi pe Preşedinţia României", Victor Pnta a răspuns că sunt "toate şansele din lume".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici