Antonescu: Băsescu a arătat clar că îl doare electoratul meu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a apreciat, luni, că, prin declaraţiile făcute, Traian Băsescu a arătat că "îl doare" electoratul liberalului şi a menţionat că el nu-şi poate permite faţă de aceşti oameni să plece acasă şi să-l lase pe Băsescu să-i mintă.

21 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu a arătat clar că îl doare electoratul meu

Antonescu: Băsescu a arătat clar că îl doare electoratul meu (Imagine: Adi Pîclişan/Mediafax Foto)

"Eu nu transmit mesaje anti-Băsescu pur şi simplu. Eu nu l-am atacat orice ar fi spus şi orice ar fi făcut. De ce spun că eu rămân în campanie... Păi, în momentul în care, în această seară, Traian Băsescu a arătat foarte clar ce-l doare - îl doare acest electorat al meu - acest electorat al meu devine ţinta acestei păsări politice de pradă care e domnul Băsescu şi, având în vedere că sunt oameni tineri, care îl cunosc pe domnul Băsescu de un an doi sau poate deloc, eu nu pot să-mi permit faţă de aceşti oameni care vor vota ce vor dori ei, nu le comand eu ce să voteze, dar nu îmi permit să plec acasă şi să-l las pe domnul Băsescu să-i mintă cum a mai minţit în 2004, 2005, 2006, 2007", a spus Antonescu, la Antena 3.

El a adăugat că "o escrocherie veche", văzută pentru prima dată, ar putea să păcălească.

"Ce frumos vorbea şi în seara asta, cum s-au strâns toţi bandiţii din societatea românească deoparte şi le-am căzut şi eu în braţe acum, care eram minunat până ieri, deşi spuneam acelaşi lucru ca şi azi. Şi domnul Băsescu care vrea să se lupte, partener cu românul la singular, simbolic, adică deja aici sunt forme folclorice, haiduceşti", a continuat el.

Antonescu a amintit că a enunţat faptul că nu are ce discuta cu Traian Băsescu în ceea ce priveşte susţinerea candidaturii sale la Preşedinţie.

"Mai departe, am varianta să susţin candidatul celălalt, Mircea Geoană, în virtutea nu a faptului că mă convinge candidatul, ci în virtutea faptului că, ieşind preşedinte Mircea Geoană, se poate construi un alt proiect. Şi vom vedea în ce măsură vom putea. Nu e o târguială pentru un prim-ministru, ci este formula prin care încerc să accesez acest proiect, care are o şansă, vom vedea dacă e posibil sau nu, cu Mircea Geoană preşedinte, dar nu are nicio şansă cu Traian Băsescu", a spus el.

Liderul liberal a făcut unele precizări şi la faptul că a ieşit luni cu o declaraţie publică, "înainte de a consulta partidul", care va lua marţi "o decizie".

"Voturile, cu sprijinul partidului, le-am luat eu. Datoria mea ca lider de partid este să dau o anumită linie şi să stabilesc o anumită ţinută pe care partidul merge sau mă dă jos. Pentru că, dacă eu stau să văd nu cumva să mârâie cineva în partid, dar nu în sensul lipsei de democraţie... Eu am fost ales pentru anumite principii, nu am negociat altceva cu nimeni, nici la Congres, nici după aceea. În această împrejurare, eu consider că aşa trebuie să mă comport, partidul sigur că poate să aibă aceeaşi părere, mâine se reuneşte, dar o linie eu trebuia s-o dau", a mai spus liberalul.

Referitor la declaraţia lui Adriean Videanu, care spunea că anunţul privind refuzul de a-l susţine pe Traian Băsescu în turul II este o eroare a unui politician tânăr şi că "Brătianu s-ar întoarce în mormânt dacă ar vedea că Iliescu a pus basca pe capul liberalilor", Crin Antonescu a spus că "nu crede că tinerii şi oamenii cu studii superioare (care au votat cu el - n.r.) vor vota Elena Udrea", transmiţându-i că nu are de ce să se preocupe "în legătură cu brătienii".

În plus, liderul PNL a apreciat, în privinţa eventualelor fraude la alegeri, că s-ar fi furat "probabil 5-6 procente".

"Nu s-a furat numai pentru Traian Băsescu, poate că cine a putut a furat şi pentru Mircea Geoană, poate că unii primari au furat şi pentru mine. Nu cred. Una peste alta, puteam să avem un sistem care nu costa mult contra votului multiplu, cu un calculator în fiecare secţie de votare", a mai spus liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că liderul liberal Crin Antonescu şi-a găsit refugiul în braţele PSD, la Mircea Geoană, care este "omul mogulilor" şi a apreciat că o alianţă PSD-PNL ar arunca România cu 20 de ani în urmă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici