Antonescu: Băsescu, dacă era bărbat, spunea că demisionează dacă ia mai puţine voturi "Nu" decât "Da"

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, că preşedintele suspendat Traian Băsescu, "dacă era un bărbat", ar fi anunţat că demisionează în situaţia în care obţine la referendum mai puţine voturi pentru menţinerea în funcţie decât cele împotrivă.

564 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu, dacă era bărbat, spunea că demisionează dacă ia mai puţine voturi "Nu" decât "Da"

Antonescu: Băsescu, dacă era bărbat, spunea că demisionează dacă ia mai puţine voturi "Nu" decât "Da" (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Antonescu a declarat că îşi menţine decizia de a se retrage din viaţa politică dacă Traian Băsescu va rămâne preşedinte în funcţie după referendumul din 29 iulie, chiar şi în situaţia în care s-ar exprima mai multe voturi pentru demitere, dar referendumul nu ar fi validat.

"Dacă domnul Traian Băsescu, forţând acum şi din afara ţării o anumită formulă a legii, forţând după aia poate tot din afara ţării, ştiu eu, un tip de numărătoare din trei în trei la voturile «da», şi un vot numărat de două ori la voturile «nu» – nu ştiu, să lăsăm gluma la o parte (...) este jenant să mizezi pe ideea că poţi să revii ca preşedinte al ţării după o suspendare în Parlament, având mai puţine voturi pentru rămânerea ta, pentru revenirea ta, decât împotrivă. Dar, în orice condiţii, dacă Traian Băsescu se întoarce preşedinte, nu numai că îmi ţin promisiunea, chiar dacă nu a fost exact asta, nu am de gând să o discut, s-o negociez, pentru că din punctul meu de vedere nu mai are rost", a explicat Antonescu, într-o emisiune la Antena 3.

De asemenea, preşedintele interimar a apreciat că apelul lui Băsescu către alegători de a se prezenta la urne în ziua referendumului este "o stratagemă".

"În opinia mea, este o stratagemă, pentru dacă domnul Traian Băsescu ar fi avut într-adevăr această poziţie curajoasă şi în fond corectă - eu nu pot, dacă mai mulţi oameni au votat ca eu să nu mai fiu preşedinte decât cei care au votat ca eu să rămân, nu mai pot în deplină demnitate, ca democrat, să mă duc acolo (...) «dacă eu iau mai puţine voturi decât cei care votează împotriva demiterii, chiar dacă referendumul se invalidează sau eu sunt declarat preşedinte la loc, atunci eu demisionez», asta spunea domnul Băsescu dacă era un bărbat şi dacă avea curajul să asume această poziţie", a afirmat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici