Antonescu: Băsescu nu a câştigat nici măcar un centimetru în lupta anticorupţie

Liderul PNL, Crin Antonescu, afirmă că preşedintele Traian Băsescu nu a câştigat niciun centimetru în lupta anticorupţie, susţinând că era şi greu să facă asta, având în vedere cazurile legate de domnia sa, precum Casa Mihăileanu, care arată că acesta "se prevalează de mecanismele corupţiei".

25 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu nu a câştigat nici măcar un centimetru în lupta anticorupţie

Antonescu: Băsescu nu a câştigat nici măcar un centimetru în lupta anticorupţie (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Observăm, azi, după aproape cinci ani de mandat, că domnul preşedinte Băsescu n-a reuşit prin intermediul instituţiilor pe care le-a controlat, DNA, Parchet şi Ministerul Justiţiei, în perioada de început, să câştige un centimetru în lupta împotriva corupţiei şi constatăm că era şi greu", a susţinut Crin Antonescu.

"Dincolo de cazurile discutate şi legate de domnia sa, casa din Mihăileanu şi alte episoade care ne arată clar că preşedintelui însuşi nu respectă legea şi se prevalează de mecanismele obscure ale corupţiei, asistăm azi la o discuţie publică despre afaceri şi posibile beneficii ale familiei preşedintelui", a precizat liderul PNL.

El a ţinut să critice, în contextul discuţiilor legate de averea fiicei sale Ioana şi de afacerile cu Puiu Popoviciu, că în 2004 Traian Băsescu şi-a axat campania la prezidenţiale pe lupta anti-corupţie.

"Avem peisajul unei legături între grupuri economice, oameni de afaceri şi oameni politici. În momentrul în care domnul Traian Băsescu a candidat şi a câştigat, preşedintele României şi-a axat campania electorală şi a angajat pentru mandatul domniei sale o campanie cât se poate de fermă de luptă împotriva corupţiei. A făcut multă propagandă, a operat indirect o serie de arestări, însă corupţia în România a înflorit", a conchis Antonescu.

Citeşte şi:

Antonescu: "Clanul Băsescu" manifestă nervozitate şi agresivitate

Mircea Băsescu: „Dacă îl întâlnesc pe Ciuvică, îl bat!”

Ioana Băsescu a facut bani şi din consultanţa pentru holdinguri

Băsescu: Unde-i crima lui Popoviciu că a făcut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti?

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici