Antonescu: Băsescu nu ne propune un armistiţiu, ci să votăm orbeşte măsurile Guvernului

Preşedintele PNL Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, într-o conferinţă de presă, că şeful statului nu le propune partidelor parlamentare un armistiţiu, ci ca opoziţia să demisioneze de la obligaţiile sale şi să voteze "orbeşte" măsurile "absurde" ale Guvernului.

26 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu nu ne propune un armistiţiu, ci să votăm orbeşte măsurile Guvernului

Antonescu: Băsescu nu ne propune un armistiţiu, ci să votăm orbeşte măsurile Guvernului (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"E nevoie ca acest război în care nu câştigă nimeni, şi în orice caz pierde România, să îşi găsească un capăt. Iar acest capăt nu poate fi ceea ce ne cere nouă preşedintele şi anume să demisionăm de la obligaţiile noastre de partide politice de opoziţie şi să ne comportăm cam cum s-au comportat cei de la PD la moţiunea de cenzură. Ce ne cere preşedintele nu e un dialog autentic, nu e un consens, nu e un armistiţiu, ci pur şi simplu să votăm orbeşte măsurile şi acţiunile absurde ale guvernului Boc", a spus Antonescu.

Pe de altă parte liderul PNL a subliniat că preşedintele Băsescu "nu poate opri în niciun fel căderea României, nu poate să ofere un minim de spaţiu de dialog pentru România şi scena politică românească", acesta fiind mai degrabă "un factor de discordie, un agent al disoluţiei societăţii'.

De asemenea, Antonescu a precizat că orice discuţie serioasă pentru rezolvarea problemelor României, între partidele parlamentare, trebuie să pornească de la premisa plecării guvernului Boc, iar atunci când e vorba de funcţionarea normală a Camerei Deputaţilor discuţia trebuie să plece din punctul în care "preşedintele acestei Camere, Roberta Anastase, se retrage".

El a menţionat că liberalii sunt gata să se întâlnească cu celelalte partide unde vor şi când vor liderii acestora şi să discute despre soluţiile adevărate şi despre "un nou pact de comportament, de atitudine şi de principiu dintre toate partidele parlamentare".

Întrebat dacă ar accepta ca discuţiile dintre partidele parlamentare să fie mediate de preşedintele Traian Băsescu, Crin Antonescu a replicat: "Nu e nevoie".

"Noi suntem partide politice cu experienţă îndelungată, cred, nu avem nevoie de un mediator, e un diriginte, şi cred că PD poate să meargă neţinut de mână de preşedinte", a conchis Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în plenul Camerelor reunite, că propune forţelor politice un moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului, el precizând că sunt necesare acţiuni ferme şi consecvente la nivelul Guvernului şi Legislativului în următoarele 30-45 de zile.

El a spus că insistă ca partidele să realizeze acest moratoriu pe termen limitat, pentru realizarea intereselor naţionale.

"Decizia stă în mâinile dumneavoastră", le-a spus preşedintele parlamentarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici