Antonescu: Boc să se debaraseze de Andronescu, Predoiu, Nica, Sârbu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut, joi, într-o conferinţă de presă, Cabinetului Boc să îşi retragă pachetele de legi pe care intenţionează să-şi angajeze răspunderea şi să se debaraseze de miniştrii "incapabili" ai Educaţiei, Justiţiei, Muncii şi Internelor.

23 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Boc să se debaraseze de Andronescu, Predoiu, Nica, Sârbu

Antonescu: Boc să se debaraseze de Andronescu, Predoiu, Nica, Sârbu (Imagine: Mediafax Foto)

"Menţinem intenţia fermă de a iniţia o moţiune de cenzură care să sancţioneze atât formal, cât şi pe conţinut acest demers al Guvernului", a mai spus Antonescu.

Preşedintele liberalilor a susţinut că un Guvern sănătos s-ar debarasa de miniştrii Educaţiei, Justiţiei, Muncii şi Internelor, care se dovedesc incapabili. "Eu cred că, de urgenţă, orice Guvern sănătos ar trebui să se debaraseze de ministrul Educaţiei, de ministrul Justiţiei, de ministrul Muncii, de ministrul de Interne. Sunt oameni care nu sunt capabili în mod evident şi nu au nici cea mai mică preocupare pentru a gestiona decent, acceptabil domeniul pe care îl conduc", a adăugat Antonescu.

"În faţa a ceea ce se întâmplă în România, astăzi, din punct de vedere social, în faţa protestului întins şi conjugat al unor sindicate din domenii foarte importante, învăţământ, sănătate, ordine publică, administraţie publică, conjugat cu protestul magistraţilor, cu ameninţarea unei greve generale pe care ne-o anunţă reprezentanţii sindicali ai peste un milion de salariaţi din România, cerem în sfârşit un act de responsabilitate din partea Guvernului Emil Boc şi anume retragrere pachetelor destinate asumării, negocieri reale cu partenerii sociali şi dezbaterea în Parlament a acestor legi de maximă importanţă", a susţinut Crin Antonescu.

El a menţionat că de haosul din România îi consideră vinovaţi pe Băsescu, Boc şi Geoană.

"Nu cred că exagerez dacă spun că suntem realmente în pragul haosului şi îi fac direct vinovaţi pe Traian Băsescu, pe Emil Boc, pe Mircea Geoană de această situaţie, prin incompetenţă, iresponsabilitate şi lanţul de minciuni cu destinaţie exclusiv electorală pe care le spun de aproape nouă luni românilor. (...) Aştept de la Guvernul Emil Boc, Traian Băsescu şi Mircea Geoană să facă în fine acte responsabile", a apreciat Antonescu, el criticând faptul că Ministerul Educaţiei nu a făcut nici demersurile elementare impuse de lege la început de an şcolar.

Întrebat dacă cere demisia celor patru miniştri - Ecaterina Andronescu, Cătălin Predoiu, Marian Sârbu şi Dan Nica - Antonescu a precizat că "nu mai este relevant într-un Guvern care se prezintă şi funcţionează în halul Guvernului Emil Boc să fie numai unii daţi afară".

"Dar eu cred că acesta este un gest minim pe care orice prim-ministru responsabil ar fi trebuit să-l facă. Cred că tot acest guvern ar trebui să plece nu doar de la putere, nu doar de la Palatul Victoria, ci undeva unde au mai rămas păduri prin România să se ascundă de ruşinea pe care cred că ar trebui s-o poarte în faţa tuturor românilor", a suţinut liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici