Antonescu: Dacă Dragnea va dori să discute de îndată Legea electorală, o fac, deşi sunt alte urgenţe

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Sighetu Marmaţiei, că dacă vicepremierul Liviu Dragnea va dori să discute de îndată Legea electorală o va face pentru "domnia sa", deşi sunt probleme mult mai urgente, precum Roşia Montană sau Codul Silvic.

121 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă Dragnea va dori să discute de îndată Legea electorală, o fac, deşi sunt alte urgenţe

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iodache/ Mediafax Foto)

Liderul PNL a declarat, într-o conferinţă de presă, că există alte probleme mai importante şi urgente decât modificarea legii electorale, precum Roşia Montană sau Codul Silvic, dar că poate avea o discuţie pe această temă cu Liviu Dragnea, "din respect si colegialitate".

"Mie îmi par mai urgente alte chestiuni, dar nu am nicio problemă să introducem pe lista de priorităţi şi acest lucru. România nu are o urgenţă acum aşa cum are Roşia Montană, Codul Silvic, cum are construirea bugetului pentru 2014, cum are alegerea între investiţiile importante care se pot face. Îmi par lucruri mai urgente decât legile după care se vor desfăşura alegerile în 2016. Dar cu toată prietenia şi colegialitatea, ca şi ctitor, fondator al USL, dacă domnul Dragnea vrea să discutăm de îndată legea electorală, o voi face pentru domnia sa", a declarat Antonescu.

Întrebat dacă a fost deranjat de reacţia lui Dragnea, care spunea că este necesară o discuţie cu PNL cât mai curând pentru ca lucrurile să fie tranşate dacă se merge mai departe cu USL, Crin Antonescu a afirmat că este obişnuit cu "lucruri mult mai dure".

"Chiar nu aveau de ce să mă deranjeze. Am fost uşor îngrijorat, pentru că este un om la care ţin, de starea sa de iritare, pentru că este un om în general calm şi asta m-a surprins un pic, dar nu au fost declaraţii care să ne atace, să ne jignească, în niciun caz. Sunt obişnuit cu lucruri mult mai dure din partea vieţii, în general", a mai spus liderul PNL.

Parlamentarii PNL - 63 de senatori şi deputaţi - propun, într-o iniţiativă de modificare a legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, revenirea la sistemul de vot în două tururi pentru primari şi la alegerea şefului Consiliului Judeţean în mod indirect, de către consilieri.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că PSD nu susţine iniţiativa PNL de modificare a legii administraţiei locale şi consideră că trebuie o discuţie cu PNL cât mai curând pentru ca lucrurile să fie tranşate cât mai rapid, dacă se merge mai departe cu "acest USL".

"Poate să fie o iniţiativă, noi nu o susţinem în niciun fel. O să discutăm în Parlament, din moment ce nu s-a discutat în USL când s-a depus, discutăm în Parlament şi tranşăm în Parlament. Nu putem continua aşa, această ţară nu poate fi guvernată în acest mod. Un grup de parlamentari depune un proiect de modificare a unei legi importante. (...) Aceste lucruri trebuie tranşate foarte rapid. Suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL şi să urmărim obiectivele stabilite politic în programul USL pe care le-am prezentat în 2011, pentru programul de guvernare asumat de noi cu bună credinţă, bine, dacă nu putem, trebuie să hotărâm, să nu păcălim populaţia", a afirmat Dragnea.

El a spus că lucrurile trebuie lămurite "într-o discuţie foarte calmă", care să aibă loc cât mai curând.

Liviu Dragnea a arătat că este vorba despre onoare şi nu mai vrea să participe la o mare minciună.

Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, la Satu Mare, că subscrie la ideea liderului PSD Liviu Dragnea că sunt destule lucruri de clarificat în interiorul USL pentru a putea merge mai departe.

El a menţionat că subiectul legat de legile electorale nu este cuprins în programul de guvernare, dar a existat o înţelegere la nivelul USL pentru o discuţie "despre pachetul de legi electorale".

Preşedintele PNL a afirmat că, de regulă, iniţiativele majore trebuie discutate în conducerea partidului, motiv pentru care subiectul iniţiativei propuse de parlamentarii PNL a fost ridicat în şedinţa BPN de săptămâna trecută.

Antonescu a mai spus că sunt trei acte politice majore care au făcut şi fac efecte "neplăcute" şi în cazul cărora nu a existat consultare la nivelul USL, precizând că nu vrea să le nominalizeze public, ci îi va transmite vicepremierului Liviu Dragnea personal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici