Antonescu îi atacă dur pe liberalii care au anunţat că-l susţin pe Băsescu în turul al doilea

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a lansat un atac dur, sâmbătă, pe liberalii care au afirmat că îl vor susţine în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale pe Traian Băsescu în situaţia în care candidatul liberal nu va intra în finala scrutinului prezidenţial.

12 afișări
Imaginea articolului Antonescu îi atacă dur pe liberalii care au anunţat că-l susţin pe Băsescu în turul al doilea

Antonescu îi atacă dur pe liberalii care au anunţat că-l susţin pe Băsescu în turul al doilea (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Prezent, sâmbătă, la Ploieşti, unde a participat la conferinţa teritorială a PNL Prahova, liderul liberal Crin Antonescu a afirmat, în discursul ţinut în faţa celor aproximativ 1.500 de simpatizanţi ai PNL, că îi invintă pe acei colegi liberali care au afirmat că în turul al doilea îl vor susţine pe Traian Băsescu să-şi manifeste această opţiune încă de la primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Antonescu le-a spus celor prezenţi că aceia care şi-au anunţat susţinerea pentru Băsescu în turul al doilea nu trebuie lăsaţi să-şi pună oameni la urne.

"Cine doreşte să ţopăie şi să facă dansuri politice cu Elena Udrea în această ţară s-o facă. (...) Cine vrea să voteze cu Traian Băsescu în turul doi îi spun eu să voteze din turul unul. Trădătorii sunt liberi din turul unul", a spus Crin Antonescu referindu-se la acei liberali care şi-au anunţat susţinerea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale pentru actualul preşedinte în cazul în care candidatul liberal nu va intra în al doilea tur de scrutin.

În urmă cu aproximativ zece zile, liderul liberal Crin Antonescu lansa, într-o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii liberali din Oradea, un avertisment către reprezentanţii partidului care se alătură PDL şi lui Traian Băsescu, numindu-i "trădători" şi "saltimbanci" şi afirmând că dosarele acestora "vor fi duse mai departe".

"Dacă voi fi ales preşedinte al României, voi mai sta de vorbă cu PDL şi cu Traian Băsescu, dar nu voi mai sta cu trădătorii care şi-au bătut joc de munca atâtor colegi cu ajutorul cărora au fost aleşi", declara Crin Antonescu în 7 octombrie, la Oradea.

Acesta a afirmat că cei care au trădat pentru că au dosare trebuie să ştie că dosarele lor vor fi duse mai departe.

"Spuneţi-le tuturor acest lucru şi spuneţi-le că nu avem nevoie de ei, cum nu mai avem nevoie nici de saltimbanci, precum primarul din Sinaia, care după ce s-a prins în horă cu Elena Udrea anunţă că în turul doi îl va sprijini pe Traian Băsescu", a spus liderul liberal.

Preşedintele PNL Sinaia, Vlad Oprea, care este şi primar al acestui oraş, afirma, în urmă cu două săptămâni, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care candidatul liberal Crin Antonescu nu va intra în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale el îl va susţine pe Traian Băsescu.

Oprea şi-a motivat decizia spunând că nu vrea să susţină un candidat social-democrat pentru a ajunge preşedinte al României. Întrebat cum anume se va concretiza susţinerea sa faţă de preşedintele Băsescu în al doilea tur al prezidenţialelor, edilul din Sinaia a spus: "Îl voi susţine din calitatea mea de primar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici