Antonescu, întrebat dacă are încredere în Ponta ca la înfiinţarea USL: Ceva mai puţină

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că, dacă este vorba ca reprezentanţii USL, respectiv premierul Victor Ponta, să arate în străinătate că sunt "prieteni" cu Traian Băsescu, şi nu duşmani, atunci ar fi trebuit lăsat Emil Boc, deoarece "originalul e întotdeauna preferabil copiei".

842 afișări
Imaginea articolului Antonescu, întrebat dacă are încredere în Ponta ca la înfiinţarea USL: Ceva mai puţină

Antonescu, întrebat dacă are încrede în Ponta ca la înfiinţarea USL: Ceva mai puţină (Imagine: Andrea Alexandru/Mediafax Foto/AFP)

"Înainte, pentru mine, în USL înseamnă clar acele lucruri (asumate în programul USL, n.r.), nu altele, pentru că, dacă în continuare vom constata că n-am făcut ce am spus în faţa oamenilor, ci altceva, pentru că aşa a fost nevoie, aşa ne-a zis nu ştiu care ambasadă, atunci vine simplu întrebarea şi nu ezit să-i dau şi răspuns. Păi, dom’le, dacă nu puteam face altceva decât a făcut Băsescu înainte, dacă ceea ce putem face noi în politică externă este să-i convingem pe oamenii ăia că suntem prieteni cu Băsescu, nu duşmani, atunci de ce nu l-am lăsat pe Băsescu, pe Emil Boc, pe Ungureanu şi pe ceilalţi să facă ei treaba? Că originalul e întotdeauna preferabil copiei", a spus Antonescu, într-o emisiune la Antena 3.

Totuşi, el şi-a exprimat credinţa că va putea merge mai departe în parteneriatul cu Victor Ponta şi în USL "cu condiţia ca USL să aibă drept acţiune, drept scop, drept direcţie" ceea ce a angajat faţă de cetăţeni că va avea.

Antonescu a fost întrebat dacă are încredere în actualul premier ca la momentul înfiinţării USL.

"Ce, o să mint să spun că da? Nu. E ceva mai puţină, dar e destulă ca să încercăm să mergem mai departe", a răspuns el.

De asemenea, liderul PNL a criticat raportarea lui Victor Ponta faţă de Traian Băsescu.

"Ceea ce e grav e următorul lucru, că în vreme ce omul continuă să se comporte în felul acesta (implicarea în înfiinţarea Mişcării Populare, n.r.), unii dintre noi, premierul de pildă, dar şi alţii, îl tratează cu toată seriozitatea de parcă ar fi un preşedinte legitim, normal, şi cu un comportament adecvat al acestei ţări", a comentat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici