Antonescu, întrebat dacă Ponta îi mai este încă prieten: Cum încă? Din ce în ce mai mult!

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a comentat, vineri, afirmaţia premierului Victor Ponta privind coabitarea cu Traian Băsescu în contextul revenirii la Cotroceni, el arătând că şeful Guvernului îi este prieten "din ce în ce mai mult" şi că "nu este nicio trădare la mijloc".

550 afișări
Imaginea articolului Antonescu, întrebat dacă Ponta îi mai este încă prieten: Cum încă? Din ce în ce mai mult!

Victor Ponta si Crin Antonescu (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de moderatorul emisiunii de la  la Realitatea TV dacă îl mai consideră "încă" un prieten pe Victor Ponta, după afirmaţiile premierului privind coabitarea cu Traian Băsescu în cazul revenirii acestuia la Palatul Cotroceni, Crin Antonescu a replicat, imediat: "Cum încă? Din ce în ce mai mult!".

"Mă bucur foarte mult pentru Victor Ponta", a spus Antonescu despre declaraţiile lui Ponta.

El a arătat că premierul a fost pus, în interviul pentru "The Guardian", în faţa unei ipoteze, nefiind vorba despre un compromis din partea acestuia, aşa cum s-a comentat.

Antonescu a menţionat că nu i se pare corect să i se facă un proces de intenţie premierului pentru aceste declaraţii, pentru că nu este cazul.

Despre o posibilă coabitare între PNL şi preşedintele Traian Băsescu, Antonescu a spus că "nu se pune această problemă".

"Partidul, ca partid, nu are niciun motiv să coabiteze şi nici nu va mai coabita niciodată cu Traian Băsescu, chiar în această ipoteză puţin probabilă (în care Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, n.r.). Instituţia prim-ministrului este normal să spună acest lucru (că va coabita, n.r.), nu e nicio trădare la mijloc, ca să simplific".

Întrebat dacă la o confruntare la prezidenţiale s-ar teme mai mult de Mihai Răzvan Ungureanu sau de Sorin Oprescu, Antonescu a răspuns: "De Departamentul de Stat al Statelor Unite".

Pe de altă parte, preşedintele interimar a mai arătat că este de acord cu monarhia. El a amintit că a spus şi public, în urmă cu mai mulţi ani, că monarhia poate să fie un proiect, iar Principesa Margareta a fost "uimită" de curajul de a face o asemenea declaraţie în public.

Întrebat dacă mai citeşte, Antonescu a spus că cea mai mare frustrare a sa este legată de viaţa politică ţine de cărţile pe care nu apucă să le citească.

În plus, el a arătat că ar dori să scrie o carte.

Despre "biroul sigilat" de la Cotroceni al preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, Crin Antonescu a spus că, din punctul său de vedere, nu este normal să fie sigilat, dar a fost închis în urma unei înţelegeri.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că ceea ce l-a deranjat la Traian Băsescu a fost faptul că i-a băgat cuţitul pe la spate, şi nu că l-a "apostrofat" în public, adăugând că cei 7,5 milioane de oameni care au votat împotriva lui Băsescu şi pe care "îi mai şi anchetează" îl vor urî la fel ca pe Ceauşescu.

"Ce m-a supărat pe mine la domnul Traian Băsescu nu a fost faptul că m-a apostrofat în public, ci faptul că mi-a băgat cuţitul pe la spate, ceea ce e o diferenţă fundamentală, între a spune public ceva unui om şi a-i băga cuţitul pe la spate, e o mare diferenţă. Eu unul o simt cel mai bine, să ştiţi", a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, premierul Victor Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici