Antonescu lui Ponta: Îmi pare rău că din punct de vedere democratic v-aţi stins atât de tânăr

Liderul PNL Crin Antonescu l-a criticat, luni, în plen, pe premierul Victor Ponta pentru faptul că nu a răspuns moţiunii de cenzură, spunându-i: ”Îmi pare rău, domnule prim-ministru, că din punct de vedere democratic v-aţi stins atât de tânăr”.

225 afișări
Imaginea articolului Antonescu lui Ponta: Îmi pare rău că din punct de vedere democratic v-aţi stins atât de tânăr

Crin Antonescu, Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Antonescu a criticat faptul că premierul Victor Ponta a răspuns moţiunii de cenzură doar că ea a fost introdusă în campania electorală şi, având în vedere că aceasta s-a terminat, trebuie să se întoarcă la treabă.

Liderul PNL a arătat că Victor Ponta nu a fost prezent nici la citirea moţiunii de cenzură în plen.

„Dumneavoastră, ostenit şi, recunoaşteţi, un pic mai trist decât ieri seară, poate sunteţi obosit după campania electorală, dar nu este un motiv să expediaţi un demers fundamental al democraţiei parlamnetare cum este moţiunea de cenzură cu propoziţia pe care aţi enunţat-o aici”, i-a spus Antonescu lui Ponta.

El a arătat că premierul avea obligaţia să răspundă moţiunii cu argumente, dar că a expediat, pentru prima dată în istoria Parlamentului, acest demers, ceea ce înseamnă că „batjocoreşte instituţia Parlamentului şi cetăţenii”.

„Puteţi proceda astfel în faţa partidului dumneavoastră, la o şedinţă în care îl chemaţi pe domnul Tăriceanu şi vine singur, într-o discuţie de talk-show la televiziune, nu aici în Parlament, în faţa cetăţenilor”, a adăugat Antonescu.

„Este un gest fără precedent, o sfidare fără precedent la adresa democraţiei parlamentare, pe care o preţuiaţi pe vremea când alţii erau prim-miniştri şi alta era majoritatea parlamentară. Îmi pare rău, domnule prim ministru, că, din punct de vedere democratic, v-aţi stins atât de tânăr”, a conchis Antonescu.

Premierul Victor Ponta a răspuns în doar 20 de secunde moţiunii de cenzură iniţiată de PNL la adresa Guvernului, spunând că aceasta a fost introdusă ca un element de campanie electorală, dar campania s-a încheiat, românii au votat şi trebuie "să ne întoarcem toţi la treabă".

"Depunerea unei moţiuni de cenzură este, în mod constituţional, legată de activitatea Guvernului. Moţiunea actuală a fost introdusă ca un element de campanie electorală. Campania s-a terminat, oamenii au votat, cred că trebuie să ne întoarcem toţi la treabă", a spus Ponta, în plenul Parlamentului, fără alte comentarii.

Parlamentul dezbate moţiunea de cenzură "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii", şedinţa debutând cu prezentarea textului depus de opoziţie, de către liberalul Eugen Nicolăescu.

În timpul citirii moţiunii, Ponta a ieşit din sală spunând că este citit din nou textul moţiunii şi că "durează o oră".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici