Antonescu: Noul Guvern este Ponta 3 sau Boc 7, ori Guvernul Ponta – Boc, susţinut de traseişti

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că noul Cabinet propus de Victor Ponta se poate numi "Boc 7" sau "Guvernul Ponta – Boc", menţionând că este format prin traseismul folosit în regimul Traian Băsescu şi aplicat de PSD în prezent.

642 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Noul Guvern este Ponta 3 sau Boc 7, ori Guvernul Ponta – Boc, susţinut de traseişti

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Antonescu a susţinut că PSD a anunţat la începutul acestui an "un program politic destul de straniu în termeni practici pentru un partid aflat la guvernare, şi anume lupta împotriva regimului Traian Băsescu".

"Constatăm azi că primul ministru şi PSD refuză intrarea pe deplin justificată şi legitimă a lui Klaus Iohannis în Guvernul României, preferând să rupă această mare alianţă, adică făcând în fond ce a făcut Traian Băsescu în 2009, în faţa unei majorităţi parlamentare şi preferă să facă un Guvern în care, cu tot respectul şi fără niciun reproş pentru UDMR, să avem vicepremieri din Cabinetul Emil Boc, miniştri din Cabinetul Emil Boc, aşa încât, dacă am fi maliţioşi, am putea spune că e vorba de Guvernul Ponta 3 sau Boc 7, sau de un Guvern Ponta – Boc", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a afirmat că trebuie să recunoască faptul că "PSD şi Victor Ponta fac paşi serioşi înainte" în lupta cu Traian Băsescu împlinind lucruri pe care nici şeful statului nu le-a reuşit.

El a menţionat că traseimul parlamentar redevine cu acest prilej, al ruperii USL, decisiv în a redesena majorităţi "împotriva votului dat de cetăţeni".

"Iată că încă un lucru foarte grav din aşa numit regim Traian Băsescu este astăzi adus în actualitate, pur în practică, din nou, de către Victor Ponta şi PSD, probabil în cadrul aceleaşi lupte nemiloase împotriva regimului amintit", a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a afirmat că noul Guvern este unul al PSD, "cu ajutorul necesar şi oarecum tradiţional al UDMR"."

"Restul, cu tot respectul, sunt fantome, sunt depozite de traseişti. PSD îşi asumă în acest moment, preluând acele experienţe din regimul Băsescu şi aplicându-le, guvernarea României", a mai declarat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici