Antonescu: Nu candidez la preşedinţie ca să scap de puşcărie

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, la congresul Ligii Aleşilor Locali, că nu va candida la preşedinţia României ca să scape de puşcărie, ca să nu fie dat jos de propriul partid sau pentru o zi de glorie, ci pentru a-i reprezenta pe oameni.

21 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu candidez la preşedinţie ca să scap de puşcărie

Antonescu: Nu candidez la preşedinţie ca să scap de puşcărie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Le voi oferi românilor respectul şi solidaritatea noastră şi le voi cere ca preşedinte românilor să-şi poarte respect între ei şi să fie solidar,i în sfârşit, între ei. (...)Le promit celor ce vor să vină alături de mine şi de voi, că ceea ce am făcut de aproape douăzeci de ani, voi face şi de acum înainte. Voi rămâne un visător printre contabilii de voturi, şi voi găsi puterea să rămân un om viu printre manechinele politicii”, a subliniat Antonescu.

El a spus că nu candidează pentru a scăpa de puşcărie sau pentru a nu fi dat jos de propriul partid, ci pentru a-i reprezenta pe români.

"Eu nu candidez la preşedinţia României ca să scap de puşcărie, şi nu candidez la preşedinţia României ca să nu mă dea jos propriul partid. Eu nu candidez la preşedinţia României pentru a avea o noapte de glorie şi cinci ani de ruşine, eu candidez pentru a reprezenta oameni ca voi şi ca atâţia alţii care vor veni alături de această speranţă. E un legământ pe care îl vom face şi vom vedea atunci dacă majoritatea tăcută, cuviincioasă, cu bun-simţ, cu bun-gust şi cu Dumnezeu va vorbi. Aceasta e speranţa mea şi cu ea intru în luptă”, a menţionat preşedintele PNL.

Antonescu a spus că primeşte "cu recunoştinţă, încredere şi cu emoţiune", misiunea pe care liberalii i-au dat-o.

"Nu există onoare mai mare pe care un partid o poate da unuia dintre ai săi decât aceasta, mi-aţi dat-o şi vă mulţumesc şi n-am să uit niciodat că acest partid, că voi, mi-aţi dat mult mai mult decât am putut sau voi putea eu să vă dau vreodată", le-a spus liderul PNL celor 7000 de liberali reuniţi în Sala Sporturilor din Braşov.

El a spus că, într-un fel, prin decizia de desemnare a sa ca şi candidat al PNL la prezidenţiale îşi ia rămas bun astăzi de la liberali, pentru că drumul său are "un sens unic şi anume victoria!".

"Cu voi alături şi susţinut de voi, voi fi preşedintele României, dar din acel moment pentru prima dată, preşedintele României nu va mai aparţine unui partid, nu va mai lucra doar pentru un partid, iar PNL va putea spune că a dat ţării un preşedinte, dar nu că are el ca partid un preşedinte. Asta nu s-a întâmplat până acum şi asta se va întâmpla. Vă mulţumesc, şi într-un fel rămas bun!", a spus Antonescu, adăugând că tot ce are mai bun ca om politic a învăţat în PNL.

Preşedintele PNL a invocat faptul că liberalii se află în faţa unui moment istoric greu, alegerile euroaprlamentare şi prezidenţiale având loc în plină criză.

"Nu avem instanţe, model, mediatori, nu avem autorităţi. Or primul pas pe care putem face este să dăm României nu doar un alt preşedinte, ca persoană, ci un alt model, un alt comportament, o altă atitudine de preşedinte. România are nevoie mai mult ca oricând de un preşedinte care să fie instanţă şi model pentru lumea politică, pentru opinia pubică, de un preşedinte care să fie moderator şi liant", a apreciat liderul liberalilor.

El crede că România nu a avut şi nu are "un asemenea moderator echidistant, echilibrat şi totuşi pasionat, are nevoi de un asemena preşedinte, iar misiune cea mai importantă şi cea mai grea a viitorului preşedinte al României va fi să readucă românilor încrederea şi solidaritatea".

Antonescu a anunţat să liberalii s-au reunit la Braşov nu pentru lansarea unei campanii electorale, ci pentru desemnarea sa ca şi candidat, adăugând că va aduce împreună cu liberalii un "proiect de ţară".

În plus, Antonescu a menţionat că în campania sa electorală nu va face doar promisiuni românilor şi nu le va cere doar voturi.

În ce priveşte luptele electorale care îi aşteaptă pe liberali, Antonescu le-a cerut liberalilor să nu lupte "cu ghearele, cu dinţii", ci cu convingerea că şi ei au păcatele lor, "că trufia şi lăcomia, egoismul, invidia, furia" nu i-a ocolit.

"Daţi-mi voie să vă rog să-mi daţi puterea să plec şi să vă dau puterea să plecaţi cu cel mai puternic şi mai cuprinzător program politici, public, uman, pe care îl ştiu, şi el stă în trei cuvinte pe care le-a spus pentru totdeauna Apostolul Pavel: nădejde, credinţă şi dragoste! Acum închei sau acum începem mulţumindu-vă încă odată şi spunând acum când plecăm, către toţi prietenii, compatrioţii noştri un singur lucur, simplu, din bătrâni, care nu are culoare politică şi parcă nu mai are nici istorie: Doamne ajută! Cu Dumnezeu înainte!", a spus Antonescu, la finalul discursului său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici