Antonescu: Olteanu este nepotrivit pentru postul de viceguvernator BNR

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, într-un dialog pe internet cu cititorii HotNews, că prezenţa lui Bogdan Olteanu în postul de viceguvernator este nepotrivită, menţionând lipsa de experienţă a acestuia şi menţionând că îşi asumă "responsabilitatea pentru acest lucru".

25 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Olteanu este nepotrivit pentru postul de viceguvernator BNR

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu (Imagine: Publimedia/Mediafax Foto)

"Propunerea iniţială pentru BNR a fost Daniel Dăianu, dar a fost respinsă în comisiile de buget finanţe. Prezenţa lui Bogdan Olteanu în postul de viceguvernator este nepotrivită şi îmi asum partea de responsabilitate pentru acest lucru. Olteanu are foarte multe calităţi, şi sunt convins că activitatea sa va fi una bună, dar lipsa experienţei de vârf în sistemul bancar este un argument mult prea puternic împotrivă", a spus Crin Antonescu.

El a menţionat că îşi asumă şi partea de vina pentru această decizie, ca preşedinte al PNL, adăugând că nu are rost dea explicaţii contextuale.

Antonescu a fost întrebat de un cititor de ce el şi PNL nu s-au opus candidaturii şi numirii lui Bogdan Olteanu în postul de viceguvernator al BNR în dauna unui alt coleg din PNL care merita pe deplin acest loc şi anume Daniel Daianu.

Liberalul Bogdan Olteanu a renunţat la mandatul de deputat ca urmare a numirii sale în funcţia de viceguvernator la BNR. Bogdan Olteanu, fost ministru pentru Relaţia cu Parlamentul şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, în guvernarea Tăriceanu, a fost validat de Parlament ca viceguvernator al BNR, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii.

Olteanu a fost ales deputat în colegiul electoral numărul 1 Bucureşti. Potrivit legii, în acest colegiu vor fi organizate noi alegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici