Antonescu: Ponta a avut ghinion cu nominalizarea miniştrilor la Educaţie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că premierul Victor Ponta "a avut ghinion" în ceea ce priveşte nominalizările de miniştri făcute la portofoliul Educaţiei.

566 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ponta a avut ghinion cu nominalizarea miniştrilor la Educaţie

Victor Ponta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că premierul Victor Ponta nu avea cum să ştie, în legătură cu cazul lui Ioan Mang, "că în urmă cu zece ani a existat un articol într-o revistă la Craiova, discutabil sau suspect de a fi un plagiat".

El a apreciat că Ponta pur şi simplu "a avut ghinion" în ceea ce priveşte nominalizările de miniştri făcute la portofoliul Educaţiei, după ce a fost întrebat despre "bâlbâielile" făcute de partenerul de guvernare - PSD - pe acest subiect.

"Asta nu arată lipsă de unitate. Au fost, nici nu aş spune bâlbâieli. Noi avem de-a face cu cele două cazuri de la învăţământ şi eu vă spun foarte cinstit şi foarte clar. Eu îl cunosc, în fine, de când am avut mai mult de-a face cu PSD, pe profesorul Mang, lider al filialei Bihor. A fost un foarte rezonabil întotdeauna, un om civilizat, un om cu care s-a putut discuta. Nu avea cum să ştie Victor Ponta sau oricine altcineva doriţi dumneavoastră că în urmă cu zece ani a existat un articol într-o revistă la Craiova discutabil sau suspect de a fi un plagiat. Haideţi să fim serioşi. A fost un ghinion ca să spun aşa, pentru domnul Ponta şi până la urmă, cum să vă spun, important este ce politici se fac la educaţie. Se va numi un alt ministru, avem un ministru interimar. Asta este, dar asta nu are de-a face cu unitatea USL. Unitatea USL s-a manifestat prin faptul că noi am fost alături de formulele primului ministru, de formulele sale de schimbare. Nu am sărit să facem şi noi scandal, că vai de mine, ce nenorocire s-a întâmplat", a spus Antonescu.

El a refuzat să comenteze atacurile PDL pe acest subiect, amintind presei "ce miniştri au avut cei de la PDL, nu la un minister oarecare şi nu o dată".

Întrebat despre faptul că Mihai Răzvan Ungureanu participă la lansările de candidaţi ai PDL şi întrebat dacă acesta mai este membru PNL, Antonescu a răspuns negativ, subliniind că nu a trimis pe nimeni de la partid "să lanseze candidaţii PDL sau să-i transforme în ungureni".

"Eu am spus de pe vremea când era prim-ministru şi când cu multă neseriozitate de fapt susţinea că este membru al PNL că nu mai era membru al PNL, nu mai este membru din 2007. Cred că faptul că domnia sa merge pe la PDL-işti, vrea să-i tranforme în ungureni, se duce să lanseze candidaţi, e alegerea sa, e dreptul său. E chiar amuzant, dar nu are nicio legătură totuşi cu PNL. Noi nu am trimis pe nimeni de la partid să lanseze candidaţii PD sau să-i transforme în ungureni", a spus Antonescu.

Întrebat despre un alt subiect controversat propus de partenerul său de guvernare, legat de intenţia de suprataxare a companiilor petroliere şi a producătorilor de bere şi mâncare fast-food, Antonescu a arătat că "eventualele divergenţe" vor fi discutate luni în cadrul USL şi apoi va fi prezentat un punct de vedere comun.

Ioan Mang a fost nominalizat pentru postul de ministru al Educaţiei, după ce persoana propusă iniţial, Corina Dumitrescu, a fost retrasă de premierul Victor Ponta, în urma unor probleme legate de CV-ul acesteia.

La rândul său, Ioan Mang a fost acuzat de plagiat, liderul PDL, Emil Boc, prezentând, într-o conferinţă de presă, un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care, conform PDL, reprezintă "în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi.

Marţi, Ioan Mang şi-a dat însă demisia din funcţia de ministru al Educaţiei, iar conducerea ministerului este asigurată interimar de Liviu Pop, ministru delegat pentru Dialog Social.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici