Antonescu: Ponta pendulează între Iohannis şi presiunile lui Voiculescu pentru un vicepremier PC

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că românii trebuie să înţeleagă faptul că situaţia actuală din USL este provocată de faptul că premierul Victor Ponta pendulează între a-l avea pe Klaus Iohannis în Guvern şi presiunile lui Dan Voiculescu de a inventa o poziţie de vicepremier pentru PC.

410 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ponta pendulează între Iohannis şi presiunile lui Voiculescu pentru un vicepremier PC

Dan Voiculescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Noi nu dorim să ieşim de la guvernare, dimpotrivă, noi dorim să întărim guvernarea, de-aia l-am propus pe Iohannis, de-aia am făcut patru schimbări majore în Guvern, dar trebuie să fie foarte clar că PNL nu poate sta în orice condiţii la guvernare", a declarat Crin Antonescu, într-o intervenţie telefonică la B1 TV, întrebat dacă PNL va ieşi de la guvernare.

"În condiţiile în care primul-ministru crede că Guvernul e moşia sa şi că PNL dintr-un partid aflat în parteneriat cu PSD în această construcţie poate să devină o anexă gen Partidul Conservator, evident că atunci nimeni nu se cramponează de guvernare", a mai spus liderul liberal, precizând că PNL e partidul care a stat cel mai mult în opoziţie în ultimii 23 de ani.

Întrebat ce se va întâmpla dacă premierul Victor Ponta îl va alege între Klaus Iohannis şi Dan Voiculescu pe ultimul, Crin Antonescu a declarat că PNL a făcut nişte propuneri legitime pentru guvern şi nu a cerut nimic deplasat.

"Noi, deocamdată, am făcut nişte propuneri legitime, n-am cerut nimic în plus, n-am cerut nimic deplasat şi dorim să fim respectaţi ca atare, dacă domnul Ponta şi cei din PSD doresc să avem USL şi doresc să mergem mai departe. Obligaţiile noastre nu sunt unii faţă de alţii, ci sunt faţă de români. Şi românii trebuie să înţeleagă că, de fapt, aici avem situaţia domnului Ponta şi pendulările sale între propunerea corectă şi legitimă a PNL, a lui Klaus Iohannis în guvern, şi pretenţiile domnului Voiculescu şi presiunile domnului Voiculescu asupra sa de a inventa în mod caraghios poziţii de vicepremier pentru partide care sunt aşa precum PC", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a mai subliniat că USD poate oricând să ia "decizia că nu mai există USL, că nu-şi mai respectă angajamentele pe care le-au luat în faţa românilor şi să-şi pună şapte candidaţi nu unul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici