Antonescu: Propun consultări partide parlamentare-premier-preşedinte pe schimbările geopolitice

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că PNL propune consultări între liderii partidelor parlamentare, premier şi preşedinte pe chestiunea din Crimeea şi pe tema schimbărilor geopolitice.

282 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Propun consultări partide parlamentare-premier-preşedinte pe schimbările geopolitice

Crin Antonescu(Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Suntem poate în cel mai delicat moment al relaţiilor internaţionale din perioada de după Războiul Rece. Gestul Kremlinului de astăzi de a declara anexarea Crimeii, ca şi o serie de alte declaraţii foarte grave făcute de preşedintele rus, Vladimir Putin, schimbă nu doar ordinea de drept în relaţiile internaţionale, ci şi toate raporturile politice care au funcţionat în ultimii ani. Suntem în faţa unei tensiuni majore în relaţia dintre Federaţia Rusă şi zona european şi euroatlantică", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a susţinut că România trebuie să fie "una dintre vocile cele mai active ale NATO şi ale UE în raport cu modificarea situaţiei geopolitice în această parte a lumi".

"Afirmăm clar că referendumul din Crimeea a fost ilegal şi ilegitim şi că anexarea acestei părţi a teritoriului Ucraine contravine dreptului internaţional. România trebuie să susţină acele sancţiuni pe care SUA şi UE le au în vedere la adresa celor care au instrumentat acest proces", a mai spus Antonescu.

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, susţine, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, necesitatea ca preşedintele Traian Băsescu să convoace şefii partidelor parlamentare la o discuţie despre situaţia din zonă, despre care afirmă că este "gravă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici