Antonescu: Revizuirea Constituţiei nu va fi făcută pentru viitorul preşedinte sau pentru comoditatea viitorului premier

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Academia Română, că revizuirea Constituţiei nu va fi o "rupere istorică de regim constituţional" şi nu va fi făcută pentru viitorul preşedinte sau pentru comoditatea viitorului premier.

350 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Revizuirea Constituţiei nu va fi făcută pentru viitorul preşedinte sau pentru comoditatea viitorului premier

Antonescu: Revizuirea Constituţiei nu va fi făcută pentru viitorul preşedinte sau pentru comoditatea viitorului premier (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cine vizează, aşteaptă, speră o dezbatere şi revizuire a Constituţiei exorcitată de politică e condamnat să rămână pe teritoriul iluziei", a subliniat Antonescu.

Preşedintele Senatului a arătat că, în urma modificării Constituţiei, România va rămâne un stat unitar, o democraţie constituţională şi parlamentară.

"Foarte, foarte probabil România va rămâne republică", a adăugat acesta.

Crin Antonescu a declarat că, la revizuire, nu există mize de natura unor schimbări fundamentale de regim constituţional.

El şi-a declarat speranţa că viitoarea lege fundamentală va fi de natură să rezolve conflictele, şi nu să le genereze, că va dura cât mai mult şi va oferi certitudini şi garanţii.

La începutul discursului său, preşedintele PNL a subliniat că nu va răspunde la intervenţia preşedintelui Traian Băsescu, care, în opinia sa, a avut "deschidere şi provocări polemice cât se poate de accentuate".

De asemenea, Antonescu a menţionat că, deşi în calitate de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei are are propriile opţiuni şi susţine anumite soluţii, nu va vorbi despre aceste aspecte în Aula Academiei Române.

El a mai spus că modificarea Constituţiei trebuie să fie a marii politici, şi nu a politicii "înguste, partizane".

"Cred că putem avea din revizuirea Constituţiei un bun public real, şi nu o răfuială pe teme politice", a conchis preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut un discurs înainte de a vorbi Crin Antonescu şi a plecat de la Academia Română imediat după ce şi-a încheiat discursul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici