Antonescu: Unirea cu Republica Moldova nu e ceva de comentat, dar e o aspiraţie naţională

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că ideea enunţată de şeful statului privind unirea Republicii Moldova cu România nu este de comentat, însă a precizat că este vorba despre o aspiraţie naţională de ambele părţi ale Prutului.

562 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Unirea cu Republica Moldova nu e ceva de comentat, dar e o aspiraţie naţională

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum vede ideea enunţată de Traian Băsescu, potrivit căreia următorul obiectiv naţional ar trebui să fie unirea Republicii Moldova cu România.

"Ăsta, în opinia mea, este un lucru care nu poate fi nici contrazis, nici susţinut, este o ipoteză, este o propunere, este cum doriţi dumneavoastră. Pe fond, eu cred că nu avem ce să comentăm, pentru că sub o formă sau alta e clar că asta este o aspiraţie naţională, şi este de ambele părţi ale Prutului", a declarat preşedintele PNL într-o conferinţă la Bacău.

El a mai fost întrebat dacă personal susţine unirea Republicii Moldova cu România.

"Sigur că sunt pentru, problema în termeni politici, nu sufleteşti, este când, dacă şi cum şi când poţi să faci asta. Din punctul meu de vedere, şi cred că nu doar al meu, ceea ce era important acum era ca Republica Moldova să facă acest pas. Mai departe, este extrem de important ca noi, şi vorbesc de autorităţi, să facem acei paşi pragmatici, concreţi, economic, în toate celelalte planuri, pentru a sprijini integrarea Republicii Moldova în UE", a mai afirmat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici