Anunţ de ultimă oră. Cursuri online pentru alegeri începând de vineri, nu de joi

  • Premierul Ludovic Orban spune că de vineri vor începe cursurile online pentru alegeri
  • Unii prefecţi anunţaseră ziua de joi
  • El spune că procedura este reglementată de ordonanţa de urgenţă
517 afișări
Imaginea articolului Anunţ de ultimă oră. Cursuri online pentru alegeri începând de vineri, nu de joi

Orban: Cursuri online pentru alegeri începând de vineri, nu de joi, cum au anunţat unii prefecţi

 

Premierul Ludovic Orban spune că, deşi unii prefecţi au anunţat că elevii vor învăţa online şi joi, pentru organizarea secţiilor de votare, cursurile vor fi suspendate doar începând de vineri.

„Au luat decizii înainte. Nu sunt valabile deciziile luate de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă”, precizează Ludovic Orban.

El spune că procedura este reglementată de ordonanţa de urgenţă, respectiv emiterea ordinului ministrului Educaţiei având ca suport decizia CNSU.

„Copiii vor face ce scrie în ordin şi în hotărârea CNSU. Nu îi băgăm în ceaţă (pe copiii care au fost deja anunţaţi că şi joi vor învăţa online - n.r.). În ceaţă i-a băgat cine a decis fără să ţină cont de prevederile ordonanţei de urgenţă, adică Prefectura. Sunt de acord că au generat în judeul Brăila şi municipiul (Bucureşti- n.r.) confuzie”, mai spune premierul.

CNSU a decis că în perioada 25-29 septembrie vor fi organizate cursuri online în şcolile în care se organizează secţii de votare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici