Atanasiu: Trăienică ar fi făcut cu capul, ar fi scos chestia cu dosarul dacă eram propus la Economie

Senatorul PNL Teodor Atanasiu a declarat că nu a fost nominalizat la conducerea Ministerului Economiei pentru că în discuţiile din partid, la care a participat, s-a concluzionat că dacă preşedintele Traian Băsescu l-ar vedea propus, "ar face cu capul" şi "ar scoate imediat chestia cu dosarul".

655 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Trăienică ar fi făcut cu capul, ar fi scos chestia cu dosarul dacă eram propus la Economie

Atanasiu: Trăienică ar fi făcut cu capul, ar fi scos chestia cu dosarul dacă eram propus la Economie (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, de ce nu a fost propus pentru funcţia de ministru al Economiei şi dacă este de părere că preşedintele Băsescu s-ar fi opus, parlamentarul a răspuns: "Am discutat şi în partid şi am concluzionat că Trăienică (preşedintele Traian Băsescu - n.r.) ar face cu capul dacă mi-ar vedea numele şi ar scoate imediat chestia cu dosarul. Asta a fost discuţia pe care am avut-o intern în partid, că nu e cazul să mai fiu propus pe nicăieri până am dosarul (dosarul privind fraude de la referendum - n.r.)".

Întrebat ce se întâmplă cu dosarul de la DNA Cluj, în care este cercetat pentru fraude la referendum, Teodor Atanasiu a spus că acest dosar există şi "stă pe un raft acolo". El a spus că a fost chemat o singură dată la DNA Cluj, în august 2012, iar de atunci procurorii anticorupţie nu l-au mai invitat şi nici nu i-au comunicat nimic despre stadiul cercetărilor.

"Dosarul există, stă pe un raft acolo. Am fost într-un dosar cu încă trei cetăţeni, pe care doamnele procuror i-au numit interlopi. Eu nu-i cunosc, aşa că nu pot să-i numesc nicicum. Dar doamna procuror care m-a chemat o singură dată acolo i-a numit interlopi. Mi-a spus că eu, cu cei trei interlopi, am constituit un grup infracţional organizat. După aceea, m-a disjuns şi pe ei i-a trimis în judecată, s-a şi încheiat prima fază, ei au terminat-o cu înfăţişarea. Eu am rămas disjuns, grup infracţional singur, acolo în dosar, stau pe un raft la DNA Cluj şi aştept cu încredere să văd ce se mai întâmplă", a afirmat Teodor Atanasiu.

Parlamentarul a adăugat că, din păcate, nu poate cere urgentarea dosarului, deoarece legea românească presupune un termen "rezonabil" pentru astfel de cercetări, care însă nu e definit nicăieri.

După vacantarea portofoliului de la ministerul Economiei, Teodor Atanasiu s-a aflat printre liberalii vehiculaţi ca fiind posibile nominalizări pentru postul de ministru.

Atanasiu a îndeplinit funcţiile de ministru al Apărării Naţionale şi de preşedinte al AVAS în timpul guvernării Tăriceanu. El este în prezent senator de Alba, reprezentând cel mai mare colegiu de Senat din judeţ, ce cuprinde zonele Munţii Apuseni, Cugir, Zlatna şi Alba Iulia.

Noul ministru al Economiei este Andrei Gerea, lider al grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor, care a fost propus de PNL, decretul pentru numirea sa în funcţie fiind semnat miercuri de preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobritoiu, sunt urmăriţi penal de către DNA Cluj, alături de alte patru persoane, pentru infracţiuni la legea referendumului, informa DNA în august 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici