Aurescu: E esenţială formarea rapidă a noului Guvern, pe baza opţiunii pro-europene a moldovenilor

Ministrul Bogdan Aurescu a precizat, miercuri, că e esenţială formarea rapidă a noului Guvern la Chişinău, pe baza opţiunii pro-europene a electoratului moldovean, subliniind importanţa asigurării unei stabilităţi politice necesare pentru avansarea pe calea reformelor şi integrării europene.

103 afișări
Imaginea articolului Aurescu: E esenţială formarea rapidă a noului Guvern, pe baza opţiunii pro-europene a moldovenilor

Aurescu: E esenţială formarea rapidă a noului Guvern, pe baza opţiunii pro-europene a moldovenilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a fost primit, miercuri, de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu ocazia vizitei efectuate la Chişinău.

Ministrul Bogdan Aurescu a evocat "ritmul intens" atins în dialogul politic bilateral, care a permis înregistrarea de progrese, de o manieră vizibilă şi constantă, pe principalele proiecte comune aflate în derulare.

El a semnalat necesitatea păstrării pe mai departe a acestei dinamici pozitive, astfel încât iniţiativele de cooperare în curs să fie materializate în termen, în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova.

"În acest context, devine esenţială formarea rapidă a noului Guvern, pe baza opţiunii pro-europene a electoratului din Republica Moldova, Guvern care să fie în măsură să continue în mod energic agenda bilaterală de cooperare. Totodată, şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa asigurării stabilităţii politice în Republica Moldova, ca premisă esenţială a avansării pe calea reformelor şi a integrării europene, a consolidării statului de drept şi dezvoltării economice de ansamblu", precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici