Austria menţine decizia de a bloca aderarea României la Schengen. Cancelarul austriac a încercat să "îndulcescă" discursul spunând că subiectul ar putea fi reluat la primăvară

Cancelarul austriac Karl Nehammer a semnalat din nou faptul că Austria va bloca aderarea României şi a Bulgariei la Schengen. El a încercat să îndulcescă discursul spunând că subiectul ar putea fi reluat la primăvară.

3875 afișări
Imaginea articolului Austria menţine decizia de a bloca aderarea României la Schengen. Cancelarul austriac a încercat să "îndulcescă" discursul spunând că subiectul ar putea fi reluat la primăvară

Austria menţine decizia de a bloca aderarea României la Schengen. Cancelarul austriac: Ministerul de Interne doreşte un nou calendar pentru România şi Bulgaria, pentru primăvară.

Cu mai puţin de 15 ore înainte de reuniunea Consiliului JAI, cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat la Viena după o întâlnire cu europarlamentarii românii şi cu preşedintele PPE, Manfred Werner, că a Viena "crede că am fost auziţi la Bruxelles".

Karl Nehammer a reiterat problema migraţiei ilegale şi a trasmis României şi Bulgariei că problema aderării ar trebui reluată în primăvară.

„Lucrul care contează este că sunt multe lucruri politice de discutat. Prima este migraţia. Nu cred că am fost auziţi la Bruxelles. Cred că trebuie să fim realişti: avem 75.000 de migranţi care nu au fost înregistraţi nicăieri. Nu e o discuţie politică, de partid, ci o discuţie bazată pe fapte. Suntem ţară în interiorul UE, nu la graniţa ei. Ministerul de Interne doreşte un nou calendar pentru România şi Bulgaria, pentru primăvară. Hai să ne uităm la numere, câţi migranţi avem şi cum putem să mergem mai departe”, a transmis cancelarul austriac.

Reamintim că România îndeplineşte toate criterile pentru a adera la Schengen, iar retorica Vienei privind migraţia prin ţara noastă a fost demontată de presa atât din România cât şi cea din Austria.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici