Baconschi lui Besson şi Lellouche: Sper că dialogul va fi deschis, orientat către soluţii

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, i-a primit, joi dimineaţă, pe ministrul pentru Imigraţie francez, Eric Besson, şi pe secretarul de stat pentru Afaceri Europene din Franţa, Pierre Lellouche, cărora le-a spus că speră că dialogul va fi unul deschis şi orientat către soluţii.

22 afișări
Imaginea articolului Baconschi lui Besson şi Lellouche: Sper că dialogul va fi deschis, orientat către soluţii

Baconschi lui Besson şi Lellouche: Sper că dialogul va fi deschis, orientat către soluţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am acceptat bucuroşi această întâlnire de lucru, sper că spiritul dialogului nostru va fi deschis şi orientat către soluţii", le-a spus Baconschi celor doi oaspeţi francezi.

Besson şi Lellouche vor mai avea, joi, convorbiri oficiale cu miniştrii Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi Muncii, Ioan Botiş. Cei doi vor fi primiţi şi de către premierul Emil Boc.

La finalul vizitei, Pierre Lellouche şi Eric Besson vor participa la o conferinţă de presă alături de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, cel al Muncii, Ioan Botiş, şi de secretarul de stat Vasile Mocanu.

MAE a precizat, miercuri, că partea română va sublinia, la întâlnirile de joi cu ministrul francez Eric Besson şi secretarul de stat Pierre Lellouche, importanţa respectării stricte a principiului liberei circulaţiei a cetăţenilor europeni şi faptul că problema romilor necesită o abordare europeană.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la TVR 1, că Guvernul francez acţionează în afara condiţiilor unui stat european în privinţa returnării în România a romilor cetăţeni români.

Înainte de a se întâlni la Bucureşti, delegaţii din România şi Franţa s-au deplasat la Bruxelles, unde au avut discuţii la Comisia Europeană pe tema situaţiei romilor din Franţa. Comisia Europeană a cerut Parisului respectarea legislaţiei europene şi a solicitat de asemenea mai multe informaţii despre măsurile adoptate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici