Baconschi, noului ambasador al Iranului: Spuneţi-mi ceva promiţător din punct de vedere intern

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, i-a spus, luni, noului ambasador al Iranului, Bahador Aminian Jazi, că întâlnirea lor reprezintă un semn de deschidere, şeful diplomaţiei române cerându-i diplomatului iranian să-i spună "ceva promiţător" din punct de vedere intern despre situaţia din ţara sa.

28 afișări
Imaginea articolului Baconschi, noului ambasador al Iranului: Spuneţi-mi ceva promiţător din punct de vedere intern

Baconschi, noului ambasador al Iranului: Spuneţi-mi ceva promiţător din punct de vedere intern

"Vă urez un călduros bun venit la Bucureşti. Simplul fapt că avem această întâlnire este un semn de deschidere", i-a spus Baconschi noului ambasador al Iranului la Bucureşti, Bahador Aminian Jazi, pe care l-a primit, luni, în vizita de prezentare.

Baconschi a evocat şi relaţia bilaterală de peste o sută de ani.

"Spuneţi-mi ceva promiţător din punct de vedere intern, ce se întâmplă acum în ţara dumneavoastră", i-a cerut Baconschi noului ambasador, discuţia celor doi continuând apoi fără presă.

Bucureştiul şi Teheranul au stabilit relaţii la nivel de legaţii la 11 iulie 1902, iar la nivel de ambasadă din 25 octombrie 1965.
România s-a numărat printre primele state care au recunoscut regimul instaurat în urma Revoluţiei Islamice din februarie 1979, după înlăturarea monarhiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici