Bădălău, despre „statul paralel şi ilegitim”: E pleonasm; nu poate fi paralel şi legitim

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a criticat, marţi, titlul rezoluţiei adoptate în unanimitate de CExN al PSD, săptămâna trecută, la Herculane, privind „statul paralel şi ilegitim”, susţinând că această construcţie lingvistică este una pleonastică.

296 afișări
Imaginea articolului Bădălău, despre „statul paralel şi ilegitim”: E pleonasm; nu poate fi paralel şi legitim

Bădălău, despre „statul paralel şi ilegitim”: E pleonasm; nu poate fi paralel şi legitim

Întrebat dacă la CExN de săptămâna trecută s-a discutat despre cine ar face parte din „statul paralel şi ilegitim”, dată fiind rezoluţia adoptată cu unanimitate de voturi pe acest subiect, Bădălău a răspuns: „Cu menţiunea că e un pleonasm, nu poate să fie paralel şi să fie legitim, nu. Nu am mai discutat asta”.

La menţiunea jurnaliştilor că acesta a fost titlul rezoluţiei adoptate de toţi membrii CExN al PSD, Bădălău a răspuns: „Îmi cer scuze, o observaţie, nu ştiu dacă e pleonasm. Probabil e pleonasm, dar nu am mai discutat niciodată”.

În ce priveşte ”statul paralel”, Bădălău a spus că în PSD se resimte o presiune care are o legătură cu legile justiţiei. „Există o presiune pe care o simţim toţi, probabil mai mult domnul preşedinte (Liviu Dragnea, n.r.), vizavi de proiectul cu legile justiţiei şi aceste acţiuni le legăm şi de elaborarea şi de finalizarea acestor legi”, a adăugat el.

Întrebat dacă „presiunea” despre care vorbeşte este legată strict de legile justiţiei, Bădălău a spus:”Nu pot să spun că strict, dar cred că are o influenţă majoră. Eu vă spun ce simt eu”.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a adoptat, vineri, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care este constatată existenţa unui ”stat paralel şi ilegitim”, care încearcă în mod abuziv să preia controlul asupra puterii legitim constituite prin alegeri libere şi corecte.

”PSD a analizat situaţia tensionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa-numit «Stat Paralel şi Ilegitim», care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică”, se arată în rezoluţia adoptată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, desfăşurată la Băile Herculane.

Liderii PSD constată existenţa mai multor ”vulnerabilităţi” ale statului de drept, care sunt speculate de „Statului Paralel şi Ilegitim” pentru a-şi impune controlul asupra puterii politice şi judecătoreşti. ”Rezultă că «Statul Paralel şi Ilegitim» foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului”, susţin social-democraţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici