Bădălău (PSD) enunţă ipoteza unui referendum pe tema monarhiei: Poporul poate fi întrebat/ Tudose: Sunt republican

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a enunţat, luni, ipoteza convocării unui referendum pe tema monarhiei, el apreciind că poporul român poate fi întrebat dacă vrea republică sau monarhie şi arătând că PSD nu exclude ca un astfel de referedum să aibă loc în viitorul apropiat.

5045 afișări
Imaginea articolului Bădălău (PSD) enunţă ipoteza unui referendum pe tema monarhiei: Poporul poate fi întrebat/ Tudose: Sunt republican

Bădălău (PSD) enunţă ipoteza unui referendum pe tema monarhiei: Poporul poate fi întrebat

Solicitat să comenteze dacă proiectul de lege privind Casa Regală ar trebui discutat în Parlament în regim de urgenţă, Bădălău a precizat: „ Ar trebui discutat, mai ales că am văzut că în media sunt deja extrem de mulţi simpatizanţi, poate şi un referendum vizavi de sistemul ăsta preşedinţie-monarhie, totul e posibil”.

Întrebat dacă se poate face un refernedum monarhie versus republică, Bădălău a spus că el este republican, întrucât aşa s-a născut şi că a cunoscut din cărţi despre regalitatea din România.

„Dar cred că poporul poate fi întrebat cu privire la lucrul ăsta. Nu e un lucru rău, ţinând cont că ţările care au monarhii sunt ţări dezvoltate”, a adăugat Bădălău.

El a spus că aceste referendum despre republică versus monarhie este „un proiect de viitor la care şi politicienii împreună cu preşedintele şi foarte mulţi factori trebuie să se aşeze la masă să discute”, nefiind „un proiect care să-l vânturăm pe stradă”.

Întrebat dacă aceste referendum poate avea loc anul viitor, Bădălău a răspuns: „Sigur, totul e posibil. Atât timp cât facem un referendum cu familia tradiţională, putem face şi o asemenea întrebare către popor”.

El a arătat că PSD nu exclude ca un astfel de referendum să aibă loc.

„Eu am spus că noi ca partid nu excludem, eu cel puţin nu exclud. Am discutat cu foarte mulţi colegi, e normal să întrebăm poporul. Nu am discutat cu preşedintele partidului despre acest lucru”, a mai spus Bădălău.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Parlament, că el este republican, după ce preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a enunţat ipoteza convocării unui referendum pe tema monarhiei.

” Cam care e poziţia mea în ceea ce priveşte monarhia? Sunt republican”, a răspuns premierul MIhai Tudose, întrebat despre posibilitatea organizării unui referendum pe tema monarhiei.

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a enunţat, luni, ipoteza convocării unui referendum pe tema monarhiei, el apreciind că poporul român poate fi întrebat dacă vrea republică sau monarhie şi arătând că PSD nu exclude ca un astfel de referedum să aibă loc în viitorul apropiat.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici