Băsescu a acceptat reprogramarea jurământului lui Cioloş, cerută de Tăriceanu

Şeful statului a fost de acord cu solicitarea premierului de amânare pentru luni a ceremoniei depunerii jurământului de învestitură de către noul ministru al Agriculturii, care, iniţial, fusese stabilită de preşedinte pentru sâmbătă, informează Preşedinţia.

3 afișări
Imaginea articolului Băsescu a acceptat reprogramarea jurământului lui Cioloş, cerută de Tăriceanu

Băsescu a acceptat reprogramarea jurământului lui Cioloş, cerută de Tăriceanu

"Preşedintele Traian Băsescu a stabilit ca desfăşurarea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de către Dacian Cioloş să aibă loc sâmbătă la ora 12.00. În urma solicitării de reprogramare a ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură pentru luni, 15 octombrie, înaintată de cabinetul primului-ministru, preşedintele Traian Băsescu a fost de acord cu reprogramarea ceremoniei pentru luni, la o oră ce va fi stabilită ulterior", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Preşedintele a semnat, vineri, numirea lui Dacian Cioloş în funcţia de ministru al Agriculturii.

Înaintea numirii, Dacian Cioloş a declarat că îşi va asuma răspunderea pentru clauza de salvgardare în agricultură, ceea ce înseamnă că, dacă este activată clauza, "nu mai are ce căuta" în minister.

Conform Guvernului, premierul Călin Popescu Tăriceanu ar urma să participe, sâmbătă, la Iaşi, la o întâlnire cu oamenii de afaceri locali şi cu autorităţile şi să viziteze o fabrică.

Tot sâmbătă, potrivit PNL, la Iaşi are loc lansarea regională a candidaţilor liberali pentru Parlamentul European, eveniment la care participă preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, membri ai Cabinetului şi lideri ai formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici