Băsescu a anunţat cu cine va vota soţia sa, Maria Băsescu, la alegerile din Republica Moldova. Care este marele său regret

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi-a exprimat, miercuri, regretul că nu va putea vota duminică la alegerile parlamentare din Republica Moldovă, însă a transmis faptul că soţia sa, Maria Băsescu va vota partidul ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase.

1948 afișări
Imaginea articolului Băsescu a anunţat cu cine va vota soţia sa, Maria Băsescu, la alegerile din Republica Moldova. Care este marele său regret

Băsescu a anunţat cu cine va vota soţia sa, Maria Băsescu, la alegerile din Republica Moldova. Care este marele său regret

"Este o obligaţie patriotică a cetăţenilor Republicii Moldova să participe la vot pentru a-şi decide soarta indiferent că se află în ţară, în România sau oriunde în Europa. Îmi pare rău că nu mai sunt cetăţean al Republicii Moldova pentru a vota <ACUM>, dar cu siguranţă soţia mea, Maria Băsescu, căreia Plahotniuc şi Dodon nu i-au anulat încă cetăţenia Republicii Moldova, va vota <ACUM>. Să mergem la vot ACUM", a transmis Traian Băsescu pe Facebook.

Acesta a explicat că dacă electoratul Republicii Moldova va acorda votul partidului lui Dodon, ar însemna predarea statului către Federeaţia Rusă, iar pentru partidul lui Plohotniuc ar însemna aservirea statului unui singur om.

"Ce opţiune are electoratul ? Votul pentru partidul lui Dodon care înseamnă „predarea la cheie” a Republicii Moldova către Moscova şi oligarhia rusă; Votul pentru partidul oligarhului Plahotniuc care înseamnă o ţară izolată, aservirea instituţiilor statului şi a averii ţării către un singur om şi interesele lui;

Potrivit acestuia, "votul pentru <ACUM>, condusă de Maia Sandu şi Andrei Năstase", "înseamnă o ţară deschisă către occident şi România, o şansă pentru modernizarea Republicii Moldova a instituţiilor sale şi o administrare în folosul cetăţenilor.

De asemenea, acesta a mai transmis că, "opţiunea unionistă este neconsolidată acum, având în vedere că partide ca PUN şi PLR nu s-au înscris în competiţia electorală, în timp ce liberalii sunt compromişi de alianţa pe care la un moment dat Ghimpu a făcut-o cu Plahotniuc".

Fostul preşedinte a adăugat faptul că alegerile parlamentare ce vor avea loc pe data de 24 februarie 2019 se vor desfăşura într-un sistem electoral ce reduce şansele partidelor pro-occidentale şi unioniste, iar această incorectitudine poate fi oprită doar prin prezenţa la vot a tuturor cetăţenilor cu drept de vot.

"Să mergem la vot ACUM ! Duminică 24 februarie 2019, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare, într-un sistem electoral conceput să reducă şansele partidelor pro-occidentale şi unioniste. Singurul mod de a înfrânge incorectitudinea sistemului electoral este o prezenţă masivă la vot a celor aproape 3 milioane de cetăţeni cu drept de vot", a adăugat acesta.

Fostul preşedinte al României a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. Traian Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

Ulterior, după ce Igor Dodon a ajuns preşedintele Republicii Moldova, acesta a semnatul decretul privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu. Pe 8 noiembrie 2018 Curtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova a respins recursul la anularea decretului lui Igor Dodon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici