Băsescu a mulţumit românilor şi a mulţumit şi ziariştilor

Preşedintele Traian Băsescu le-a mulţumit, luni, într-o conferinţă susţinută la sediul său de campanie, românilor şi ziariştilor pentru rezultatul referendumului din 22 noiembrie, susţinând că duminică politicienii au primit un semnal clar care îi obligă să reformeze clasa politică.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu a mulţumit românilor şi a mulţumit şi ziariştilor

Băsescu a mulţumit românilor şi a mulţumit şi ziariştilor (Imagine: bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Referendumul de ieri (duminică - n.r.) ne-a arătat drumul pe care românii vor ca România să-l urmeze. Vor reforma clasei politice, susţin reformarea sistemului bugetar, prin desfiinţarea agenţiilor, susţin renunţarea la salariile celor privilegiaţi, susţin renunţarea la pensiile privilegiate. Altfel spus, susţin reforma statului în toate aspectele ei, fie că vorbim şi de educaţie şi de sănătate. Aceasta este semnificaţia pe care eu o dau votului pe care ieri (duminică - n.r.) românii l-au exprimat", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că, timp de 20 de ani, România a fost condusă de o clasă politică ce s-a consolidat tot mai mult, care "şi-a împletit interesele politice cu interesele de afaceri, ce a pus pe primul plan interesele grupurilor pe care le reprezenta din sfera economică".

"Ieri, clasa politică a fost obligată să ia notă de semnalul transmis de români. A fost un semnal care poate fi interpretat astfel: domnilor politicieni, de 20 de ani v-aţi asumat toată puterea şi aţi ajuns să hotărâţi ce drum se face, ce şcoală se repară, ce investiţie se face, cărei categorii sociale îi mărim salariul, toate acestea în detrimentul binelui general, dar tot timpul în favoarea clientelei politice", a mai spus Traian Băsescu.

El consideră că, la referendum, românii au dat un vot istoric, deoarece au dat un semnal extrem de clar politicienilor.

"Românii sunt sătui de jocurile politice, sunt sătui de alianţele mai mult sau mai puţin transparente. Românii vor de la clasa politică eficienţă", a mai declarat preşedintele.

Traian Băsescu le-a mulţumit românilor pentru votul acordat referendumului, dar a ţinut să le mulţumească şi ziariştilor.

"Vă mulţumesc, români. Vă mulţumesc, ziarişti", a spus în finalul declaraţiei Traian Băsescu.

BEC a anunţat, luni, că 77,74% din alegători, au votat, duminică, pentru introducerea Parlamentului unicameral, iar 88,85% au votat pentru reducerea la maxim 300 a numărului de parlamentari, la o prezenţă de 50,88%, potrivit numărătorii voturilor din 96,44% din secţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici