Băsescu a promulgat legea pentru alegerea primarilor într-un tur de scrutin

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a promulgat, miercuri, Legea privind alegerea primarilor într-un tur de scrutin, deşi a avut "unele semne de întrebare", dar că toate partidele, inclusiv USL, au cerut promulgarea acestei legi.

1483 afișări
Imaginea articolului Băsescu a promulgat legea pentru alegerea primarilor într-un tur de scrutin

Băsescu a promulgat legea pentru alegerea primarilor într-un tur de scrutin (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Astăzi am promulgat şi legea printr-un singur tur al alegerii primarilor. Pot să vă spun că am avut nişte semne de întrebare", a declarat Traian Băsescu.

El a mai susţinut că toate partidele au cerut promulgarea legii.

"Până la urmă este problema lor. Inclusiv USL, ieri (marţi - n.r.), în una din solicitările din adresa pe care mi-au dat-o, dincolo de hazlia propunere cu alegerile anticipate, hilară, una era alegerile locale pe noua lege", a precizat şeful statului.

Legea privind alegerea primarilor într-un tur de scrutin a fost adoptată, la finele lunii mai, de Camera Deputaţilor, forul decizional, cu 174 de voturi "pentru", 110 voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Potrivit legii adoptate, primarii vor fi aleşi într-un tur de scrutin, cu excepţia situaţiilor de balotaj. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor după ce Senatul l-a respins anterior.

Mai mulţi reprezentanţi ai partidelor politice, inclusiv PDL, la fel ca şi o serie de ONG-uri, i-au cerut şefului statului să nu promulge legea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici