Băsescu: Alianţa tratează moţiunea de cenzură cu oarecare uşurinţă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni la TVR că alianţa la guvernare tratează moţiunea de cenzură pe Codul Muncii cu "oarecare uşurinţă", menţionând că a chemat PDL la "atenţie şi responsabilitate" şi că speră să nu existe parlamentari PDL care să voteze moţiunea "de dragul populismului".

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Alianţa tratează moţiunea de cenzură cu oarecare uşurinţă

Băsescu: Alianţa tratează moţiunea de cenzură cu oarecare uşurinţă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele a spus la TVR că subiectul moţiunii de cenzură pe Codul Muncii a fost abordat, alături de modificările la Constituţie, în cea de-a doua parte a reuniunii liderilor PDL desfăşurată duminică.

"Subiectul discutat a fost legat de moţiunea de cenzură pe care mie mi se pare că Alianţa în ansamblul ei o tratează cu oarecare uşurinţă", a spus Băsescu, adăugând că cei din coaliţie "par prea siguri că nimic nu se poate întâmpla la moţiune".

"Eu i-am chemat la atenţie şi responsabilitate pentru că este extrem de important pentru mediul de afaceri, pentru toţi oamenii, ca noul Cod al Muncii să treacă prin Parlament", a spus preşedintele.

El a adăugat că, indiferent ce semnale are, el a chemat "la prudenţă şi atenţie pentru că un eşec legat de trecerea Codului Muncii nu este doar un eşec politic, ci o amânare a reformelor necesare pieţelor muncii".

Preşedintele a spus că răspunsul celor prezenţi la întâlnirea de duminică a fost unul "pozitiv".

"Sper să nu fie surprize şi să vedem parlamentari PDL votând pentru moţiunea de cenzură doar de dragul populismului.

Guvernul şi-a asumat, în 8 martie, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură, care va fi dezbătută şi votată miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici