Băsescu: Am constatat la parlamentarii PDL o oarecare insatisfacţie privind funcţionarea coaliţiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, după întâlnirea cu grupurile parlamentare ale PDL şi cu miniştrii partidului, că a constatat o oarecare insatisfacţie la parlamentarii PDL privind modul de funcţionare a alianţei de guvernare.

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am constatat la parlamentarii PDL o oarecare insatisfacţie privind funcţionarea coaliţiei

Băsescu: Am constatat la parlamentarii PDL o oarecare insatisfacţie privind funcţionarea coaliţiei (Imagine: Mediafax Foto)

"Îmi este clar că la parlamentarii PDL este o oarecare insatisfacţie pentru modul cum funcţionează alianţa pentru a realiza programul de guvernare şi pe cel de reformă", a spus Băsescu după întâlnirea de aproape două ore cu democrat-liberalii.

El a susţinut că cele două partide trebuie să mai discute.

Referindu-se la nemulţumirile parlamentarilor PDL privind funcţionarea coaliţiei, Băsescu a spus că acestea se referă la faptul că "nu s-a trecut încă la procesele de reformă pentru care cele două partide s-au angajat".

"Ei consideră că una din marile probleme este chiar modul în care funcţionează coaliţia, modul în care îşi realizează angajamentele", a mai arătat Băsescu.

Preşedintele a spus că este în atribuţiile sale, ca cel care a avut o responsabilitate "consistentă" în formarea acestei coaliţii, să privească şi la problemele care apar şi eventual să le medieze dacă este nevoie de o mediere, pentru ca procesele de reformă să continue, şeful statului spunând că a pus un accent deosebit pe necesitatea reformării justiţiei.

Întrebat dacă personal este mulţumit de funcţionarea coaliţiei, Traian Băsescu a răspuns: "Aş vrea să meargă mult mai bine".

Preşedintele s-a declarat dispus să se întâlnească şi cu alte grupuri parlamentare, dacă problemele aduse în discuţie vor fi de interes.

Băsescu a dat asigurări că, dacă va primi o invitaţie şi din partea PSD, va merge şi la acea întâlnire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici