Băsescu: Am discutat cu Van Rompuy o strategie de ieşire din MCV după luna decembrie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la finalul întrevederii cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, că a discutat cu acesta despre o "strategie" de ieşire a României din Mecanismul de Cooperare şi Verificare, după luna decembrie.

514 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am discutat cu Van Rompuy o strategie de ieşire din MCV după luna decembrie

Întâlnire Traian Băsescu - Van Rompuy la Palatul Cotroceni

"Am abordat în discuţiile cu domnul preşedinte şi problemele de interes direct pentru România, problema Schengen, problema MCV şi analiza după decembrie a unei proceduri de ieşire, o strategie de ieşire din acest mecanism", a declarat Băsescu.

Noi rapoarte MCV pentru România şi Bulgaria vor fi prezentate în luna decembrie a acestui an.

Premierul Victor Ponta a anunţat, la finele lunii martie, că va trimite preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, o scrisoare în care va solicita puncte şi ţinte concrete pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Eurodeputaţii USL au cerut, tot în martie, într-o dezbatere în plenul Parlamentului European, un calendar de încheiere a monitorizării României şi Bulgariei prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), reprezentantul Comisiei Europene arătând însă că aceasta va continua ca şi până acum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici