Băsescu: Am ştiut de fuziunea PD-PLD, dar nici nu am impus, nici nu am cerut ceva

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la RRA, că a ştiut de fuziunea dintre PD şi PLD, dar nici nu a impus-o şi nici nu a cerut ceva.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu: Am ştiut de fuziunea PD-PLD, dar nici nu am impus, nici nu am cerut ceva

Băsescu: Am ştiut de fuziunea PD-PLD, dar nici nu am impus, nici nu am cerut ceva

Băsescu a spus că a fost informat de liderii PD şi ai PLD de decizia lor cu privire la fuziunea celor două formaţiuni şi că le-a transmis că este bine dacă pot duce noua construcţie la capăt, în condiţiile în care aceştia au constatat că s-ar putea să nu mai apară alt moment prielnic pentru fuziune.

El a menţionat că a ştiut despre decizia respectivă, însă nu a impus nimic şi nu a cerut nimic în legătură cu fuziunea PD-PLD.

Băsescu s-a referit şi la unele declaraţii ale unor lideri politici cu privire la implicarea sa în fuziunea PD-PLD, întrebâdu-se, retoric, dacă există ceva care să nu îi fie atribuit, începând “de la accidentul domnului Orban (Ludovic – n.r.)” sau “supărarea unor domni pe care Parchetul îi caută”.

“Totul este atribuit, aşa că nu putea să scape această acţiune politică”, a adăugat el.

Preşedintele a menţionat că fuziunea PD-PLD este o construcţie în linia obiectivului fixat în 2003, în sensul coagulării forţelor de dreapta, chiar dacă o parte a clasei politice a prezentat fuziunea respectivă ca pe o “noutate” “venită peste noapte”.

De asemenea, el a respins şi scenariile vehiculate de clasa politică şi de o parte a mass-media cum că i-ar fi chemat pe liderii celor două partide, Emil Boc şi Teodor Stolojan, şi ar fi “dat cu pumnul în masă”, solicitând fuziunea.

Băsescu a apreciat că fuziunea dintre PD şi PLD este un pas spre coagularea forţelor de centru-dreapta, în condiţiile în care opţiunile electoratului s-au concentrat în mod echilibrat între centru-dreapta şi centru-stânga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici