Băsescu: Bugetul Apărării pe care îl avem ne permite să ne respectăm toate angajamentele asumate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Londra, că, din cauza recesiunii, bugetul Apărării nu este cel angajat de 2,3% din PIB, ceea ce întârzie programele de dotare a Armatei, însă acesta permite respectarea tuturor angajamentelor asumate şi răspunsul la situaţiile de urgenţă.

288 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Bugetul Apărării pe care îl avem ne permite să ne respectăm toate angajamentele asumate

Băsescu: Bugetul Apărării pe care îl avem ne permite să ne respectăm toate angajamentele asumate (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Şeful statului a precizat că România este o ţară care îşi poate respecta angajamentele luate în plan militar în misiuni internaţionale.

"Ne facem obligaţiile faţă de aliaţii noştri. În acelaşi timp, trebuie să spun că datorită recesiunii nu avem bugetul angajat de 2,3% din PIB, ceea ce întârzie programele de dotare a Armatei, dar bugetul pe care îl avem ne permite să ne respectăm toate angajamentele asumate şi să răspundem şi situaţiilor de urgenţă", a declarat Traian Băsescu, la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Marea Britanie.

El a mai spus că, în trecut, în bugetul MApN erau incluse şi fondurile pentru pensiile militare.

"De anul acesta ele nu mai există acolo, deci chiar dacă cifra e puţin mai mică, resursa financiară e mai mare pentru funcţionarea Armatei decât anul trecut. Dar nu este la nivelul 2,3%, cât avem obligaţia ca stat membru NATO. Nu spun că acelaşi lucru îl fac şi alte state aflate în criză. Nu suntem unici, dar asta nu e o scuză pentru nealocarea bugetului la care ne-am angajat", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici