Video Băsescu către Predoiu: Speculaţiile privind activitatea anterioară nu vă vor afecta ca ministru (Video ProTv)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, după învestirea noului ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu că speculaţiile legate de activitatea anterioară a acestuia "nu au acoperire în legături care să-i pericliteze activitatea în MJ", precizând că are toată încrederea în el.

21 afișări

Băsescu s-a referit la informaţiile conform cărora firma de avocatură Zamfirescu Racoţi Predoiu, unde este avocat asociat noul ministru al Justiţiei, a fost în ultimii ani principalul consultant pe probleme juridice al Rompetrol, grup condus de Dinu Patriciu.

Şeful statului a precizat că în cursul după-amiezii a avut o consultare cu premierul Tăriceanu amândoi fiind de acord cu nominalizarea lui Predoiu la Ministerul Justiţiei.

Băsescu a spus că a primit "toate informaţiile" în legătură cu activitate de până acum a lui Predoiu şi a adăugat că speculaţiile legate de activitatea sa anterioară nu îi pot periclita activitatea la minister.

"Un bun avocat comercial poate reprezenta pe oricine, inclusiv pe mine, inclusiv pe premierul Tăriceanu", a mai declarat preşedintele, precizând că are toată încrederea în Cătălin Predoiu.

"Am toată încrederea în dumneavoastră. Mă bucur că sunteţi tânăr şi cu un CV impresionant şi nu tipul de CV făcut să umple pagini, ci unul care este acoperit în recunoaşterea profesională", a afirmat Traian Băsescu.

El i-a dorit "mult, mult succes" noului ministru şi l-a asigurat de tot sprijinul său.

Şeful statului i-a spus lui Predoiu că are o "misiune relativ dificilă", având în vedere că în iunie Comisia Europeană va prezenta raportul referitor la justiţia din România.

"Vă asigur că România nu este acum în pericolul de a i se aplica o clauză de salvgardare, în cazul în care îşi continuă progresele în justiţie, şi am convingerea că veţi reuşi, la fel ca ministrul Cioloş", a spus şeful statului.

Ceremonia a fost restrânsă, nu a cuprins intonarea imnului de stat şi nici nu au fost ciocnite cupe de şampanie la final. De altfel, ceremonia s-a desfăşurat în Salonul ambasadorilor de la Cotroceni, nu în Sala Unirii, unde au loc de obicei astfel de ceremonii. De asemenea, au asistat doar premierul Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, cel care a asigurat interimatul la Ministerul Justiţiei, şi consilierii Ştefan Deaconu şi Valeriu Turcan.

La finalul ceremoniei, şeful statului, premierul şi ministrul Apărării au stat de vorba pentru câteva minute.

Decretul privind numirea lui Cătălin Predoiu ministru al Justiţiei a fost publicat, vineri seară, în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici