Băsescu cere reexaminarea unei legi care reglementează accizele la "băuturi fermentate liniştite"

Preşedintele Traian Băsescu cere reexaminarea unei legi de aprobare a OUG care reduce accizele pentru "băuturi fermentate liniştite" altele decât bere şi vinuri - cidru de mere şi de pere, pentru hidromel obţinut prin fermentarea unei soluţii de miere în apă şi pentru băuturi fermentate spumoase.

277 afișări
Imaginea articolului Băsescu cere reexaminarea unei legi care reglementează accizele la "băuturi fermentate liniştite"

Băsescu cere reexaminarea unei legi care reglementează accizele la "băuturi fermentate liniştite" (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele Băsescu a semnat, marţi, cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 117/2010 pentru modificarea şi completarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

Băsescu menţionează în cerere că nivelul de acciză - echivalent euro/U.M. - este de 10,00 pentru băuturi fermentate liniştite altele decât bere şi vinuri din care 0,00 pentru cidru de mere şi de pere cu codurile NC 2206 00 51 şi NC 2206 00 81 şi 0,00 pentru hidromel cu codurile NC 2206 00 59 şi NC 2206 00 89 obţinut prin fermentarea unei soluţii de miere în apă, iar nivelul de acciză - echivalent euro/U.M. pentru băuturi fermentate spumoase altele decât bere şi vinuri rămâne la 45,00.

Şeful statului menţionează că potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 117/2010 nivelul de acciză - echivalent euro/U.M. - pentru băuturi fermentate liniştite altele decât bere şi vinuri este de 100,00.

"Având în vedere că reducerea nivelului de acciză (echivalent euro/U.M.) de la 100,00 la 10,00 pentru băuturi fermentate liniştite (altele decât bere şi vinuri) nu este justificată şi nici fundamentată economic prin motivarea amendamentului introdus, considerăm că o asemenea reglementare nu este oportună, fiind de natură să aibă impact negativ asupra bugetului de stat. Luând în considerare competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea legii trimisă la promulgare în sensul adoptării unei legi de aprobare a ordonanţei de urgenţă în forma adoptată de Guvern", scrie Băsescu în cerere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici