Băsescu: Cioroianu ar fi trebuit să demisioneze imediat după declaraţia cu rezervaţiile din Egipt

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că ministrul de Externe Adrian Cioroianu ar fi trebuit să demisioneze imediat după afirmaţia referitoare la trimiterea infractorilor în deşertul egiptean.

3 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cioroianu ar fi trebuit să demisioneze imediat după declaraţia cu rezervaţiile din Egipt

Băsescu: Cioroianu ar fi trebuit să demisioneze imediat după declaraţia cu "rezervaţiile din Egipt"

Moderatorul a spus că presa şi politicienii din Italia s-au grăbit în ceea ce-l priveşte pe Nicolae Mailat, presupusul autor al crimei de a Roma, la care Băsescu a intervenit: "Şi la noi s-au grăbit, în fază iniţială, că unul făcea nu ştiu ce rezervaţii prin Egipt, ministrul de Externe, să-i ducă în Egipt. Trebuia să demisioneze în al doilea minut după ce a făcut o astfel de afirmaţie".

Băsescu a spus că singurul lucru bun făcut de autorităţile româneşti vizavi de situaţia românilor din Italia este că se implică în oferirea de asistenţă juridică pentru aceştia, în rest fiind vorba, potrivit şefului statului, despre demagogie politică.

"Auzeam «Ministerul de Externe să facă nu ştiu ce pentru schimbarea imaginii». Ce imagine să schimbi când pe columna lui Traian sunt cerşetori cu fuste, cu copii în braţe, cu oameni care fură în autobuz?", a mai spus Băsescu.

Referindu-se la atitudinea faţă de cetăţenii români a reprezentanţilor României peste hotare, Traian Băsescu a arătat că va chema de la post "foarte mulţi ambasadori care nu şi-au înţeles menirea".

"O să chem acasă foarte mulţi ambasadori care nu şi-au înţeles menirea", a spus Băsescu.

Conform şefului statului, mulţi ambasadori au înţeles că menirea lor este să participe la cocktailuri, să părăsească ambasadele pentru a locui în imobile cu chirii de 8-9-10.000 de euro.

"Dispreţul pentru români este o realitate şi acest lucru îl pot proba oricând", a subliniat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici