Băsescu: Constituţia trebuie revizuită, sunt ambiguităţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că forţa majorităţii de care dispune actualul Guvern le permite miniştrilor "să privească în Constituţie", apreciind că aceasta trebuie revizuită, iar "erorile şi ambiguităţile" îndreptate.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Constituţia trebuie revizuită, sunt ambiguităţi

Băsescu: Constituţia trebuie revizuită, sunt ambiguităţi

"Şi Constituţia trebuie revizuită. Sunt ambiguităţi în Constituţie. Am făcut din Curtea Constituţională arbitrul vieţii politice de zi cu zi", a spus Băsescu.

El a menţionat că există obligaţia de a valorifica deciziile Curţii Constituţionale şi de a îndrepta erorile şi ambiguităţile din Constituţie.

"A persevera în a sta cu ambiguităţi în Cartea fundamentală a României ar fi o eroare în condiţiile în care există o majoritate de asemenea dimensiuni", a apreciat Băsescu.

"Avem obligaţia să privim şi la justiţie cu toată seriozitatea. Noile coduri - patru coduri - trebuie să devină o prioritate absolută a Guvernului şi a majorităţii. Valorificarea corectă a prevederii constituţionale că nimeni nu este mai presus de lege, nici preşedinte, nici parlamentari, nici prim-ministru, trebuie să se materializeze prin deciziile noastre, prin deciziile dumneavoastră", a adăugat el.

El a spus că oricine are obligaţia să se prezinte în faţa judecătorului.

"Şi v-aş aduce aminte că eram preşedinte ales al României şi m-am dus în faţa instanţei", a adăugat Traian Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici