Băsescu: Declaraţiile lui Geoană sunt regretabile şi au caracter electoral

Preşedintele Traian Băsescu susţine că declaraţiile preşedintelui PSD Mircea Geoană despre posibila tăiere a fondurilor UE destinate României după raportul CE din vară sunt regretabile şi au un evident caracter electoral.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Declaraţiile lui Geoană sunt regretabile şi au caracter electoral

Băsescu susţine că declaraţiile lui Geoană sunt regretabile şi au caracter evident electoral

"În cursul săptămânii trecute, preşedintele României, Traian Băsescu, a avut o convorbire telefonică cu domnul Mircea Geoană, în cadrul căreia şeful statului a avertizat că va trimite o scrisoare preşedinţilor celor două partide aflate la guvernare, precum şi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, prin care va atrage atenţia că întârzierea adoptării Codurilor şi blocarea în Parlament a dosarelor de corupţie sunt de natură să aducă prejudicii României", se arată într-un comunicat al preşedinţiei remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Preşedintele susţine că declaraţiile lui Geoană sunt regretabile.

"Declaraţiile domnului Mircea Geoană, făcute în cursul zilei de luni, 11 mai a.c., sunt regretabile. Şeful statului ar fi aşteptat de la domnul Geoană o abordare matură şi nu o încercare de a se deroba de responsabilitatea blocării în Camera Deputaţilor şi în Senat a dosarelor de corupţie şi de întârzierea adoptării Codurilor. În acest context, reamintim că atât Codurile, cât şi dosarele se află la Parlament. Cu alte cuvinte, remedierea întârzierilor în ceea ce priveşte adoptarea Codurilor şi deblocarea dosarelor de corupţie intră în responsabilitatea directă a grupurilor parlamentare ale coaliţiei la guvernare, implicit şi în responsabilitatea politică a domnului Geoană", se arată în comunicat.

Băsescu este de părere că declaraţiile lui Geoană au caracter electoral.

"Deşi declaraţiile respective au un evident caracter electoral, preşedintele României consideră că merită totuşi salutată preocuparea domnului Geoană pentru subiect, chiar dacă ea se manifestă cu aproape trei luni întârziere de la semnalul de alarmă dat de şeful statului, în cadrul întâlnirii pe tema Justiţiei, desfăşurată în data de 17 februarie a.c., la Palatul Cotroceni. În acelaşi timp, merită amintit că nimeni altul decât chiar domnul Geoană încuraja, în urmă cu două săptămâni, boicotarea dezbaterilor din Parlament cu privire la Coduri", se arată în comunicat.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, luni, că există informaţii coerente şi solide care indică riscul tăierii fondurilor europene după Raportul CE pe Justiţie din vară, lansând un apel către preşedintele Traian Băsescu să ia măsuri împreună cu instituţiile abilitate pentru a evita acest risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici