Băsescu despre afirmaţiile lui Geoană privind vizita la Vîntu: Un om care are multă mizerie în spate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la TVR, referindu-se la explicaţia dată de Mircea Geoană pentru vizita acestuia la Sorin Ovidiu Vîntu că fostul său contracandidat la Preşedinţie are multă mizerie în spate şi că minte, cum minte şi Victor Ponta.

26 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre afirmaţiile lui Geoană privind vizita la Vîntu: Un om care are multă mizerie în spate

Băsescu despre afirmaţiile lui Geoană privind vizita la Vîntu: Un om care are multă mizerie în spate (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Băsescu a spus că aceasta este explicaţia pentru fapul că nu l-a desemnat pe Mircea Geoană să primească onorurile militare de Ziua Naţională.

"Acum aveţi explicaţia de ce nu l-am desemnat să primească onorul Armatei de Ziua Naţională! Este un om care are multă mizerie în spatele lui (...) Până şi la un an după ce a pierdut penibil alegerile, continuă să mintă", a declarat preşedintele la TVR.

Şeful statului a adăugat că "paradoxul" este că mint atât Mircea Geoană, cât şi Victor Ponta.

Băsescu a explicat că i-a cerut purtătorului său de cuvânt să sune la IPP să retransmită scrisoarea aferentă ultimei dezbateri din campanie. "Toate temele au fost transmise. Din partea mea a participat domnul Lăzăroiu şi s-au stabilit zece teme - politică externă, economie, finanţe, mediu de afaceri, justiţie, securitate naţională etc", a povestit preşedintele, care a arătat scrisorile de la IPP prin care atât lui, cât şi lui Mircea Geoană le-au fost trimise temele de dezbatere.

"N-au fost întrebări. Ce întrebări să ştiu când am avut temele?! (...) Totul era să ne pregătim, să nu fim penibili ca şi candidaţi la dezbaterea finală, ne urmărea o ţară întreagă", a spus preşedintele, adăugând că temele au fost primite pe 2 decembrie, iar dezbaterea a avut loc pe 4 decembrie.

Preşedintele a susţinut că Ponta i-a spus lui Geoană să mintă.

"Ponta minte când spune că n-a ştiut unde a fost. Ponta i-a spus să mintă ca şi purtător de cuvânt al campaniei, iar acum o face pe fata mare. Iar cel care a primit din partea IPP-ului lista cu temele de discuţie a fost Victor Ponta", a spus Băsescu, arătând din nou scrisoarea cu temele.

Preşedintele a adăugat că, ştiind "câtă mizerie este în spatele domnului Geoană", nu putea "umili" Armata desemnându-l pe şeful Senatului să primească onorul.

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată, luni, pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

În replică, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că singurul cu care Mircea Geoană s-a sfătuit, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vîntu. El a mai spus că afirmaţiile făcute de Geoană pe blog despre episodul vizitei la Vîntu şi reacţia staff-ului de campanie sunt "minciuni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici