Băsescu, despre o alianţă a partidelor de Opoziţie: E timp după europarlamentare. Se vor schimba raporturile de putere

Traian Băsescu a declarat, luni, că este timp cu şase luni înainte de prezidenţiale să construieşti o alianţă a partidelor de Opoziţie, considerând că alegerile europarlamentare vor schimba raporturiloe de putere. Acesta a precizat că PSD-ALDE va pierde majoritatea în Parlament.

253 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre o alianţă a partidelor de Opoziţie: E timp după europarlamentare. Se vor schimba raporturile de putere

Băsescu, despre o alianţă a partidelor de Opoziţie: E timp după europarlamentare. Se vor schimba raporturile de putere

„Vom vedea în funcţie de rezultatele partidelor dacă vom reuşi să realizăm o alianţă în Opoziţie. Este timp cu şase luni înainte de prezidenţiale să construieşti o alianţă, mai ales că europarlamentare vor schimba raporturile de putere. PSD era un partid undeva la 46%, acum va fi cum maximum 29-32%. PNL plus PMP va însemna mai mult decât are PSD. Vedem cât va face USR”, a afirmat Traian Băsescu, luni seară, la TVR 1.

„Cred că PSD-ALDE va pierde majoritatea şi împreună nu vor mai face 51% în Parlament. Pe fundamentul acesta trebuie construită alianţa împotriva PSD. M-aş uita mai degrabă la partea de stânga, care trebuie bătută. Ăstora de dreapta o să le vină până la urmă mintea la cap la toţi”, a completat preşedintele de onoare al PMP.

Acesta a adăugat că nu înţelege de ce PNL încearcă să concureze USR. Totodată, el a criticat USR, spunând că este un partid fără ideologie, iar felul în care se manifestă formaţiunea condusă de Dan Barna a slăbit bătălia cu PSD.

„Eu nu ştiu de ce s-au lansat în tipul acesta de politică la concurenţă cu USR. USR e un partid fără ideologie, un partid marxist, neoprogresist, care vor să renunţe la proprietate, aţi văzut-o pe doamna aceea de la PLUS. Îl iau în serios, pentru că am făcut greşeala să nu iau în seama DDTV. Se îndreaptă spre ceva fără substanţă, dar nou. Gen Macron. Mă surprinde că exact în Ardeal a prins această demagogie uşuratică, venim ca cei mici şi spunem <nu> la tot. Venim cu pancarte. Asta a slăbit bătălia cu PSD”, a conchis Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici